Kun Mestaruusliigan kolmantena oleva Leka Volley Kuopiosta astelee Loimaan Liikuntahallin parketille lauantaina, monen Hurrikaanifanin katse etsii tuttua hahmoa, Lekan passaria ja numerolla 2 pelaavaa sympaattista savolaista. 185-senttinen ja 29-vuotias passari pelasi neljän kauden aikana Hurrikaanissa monen pienen ja isommankin Hurrikaanifanin sydämiin- pysyvästi. Tämä pielavetinen tuli Loimaalla tunnetuksi fysioterapeuttina, joukkueen kapteenina ja ennen kaikkea fiksuna ja ihmisläheisenä lentopalloammattilaisena. Savolaiseen tapaan aina ei tiennyt, puhutaanko nyt vakavasti vai ”haastellaanko savolaisittain” puolileikillään.

Liigan debyyttikausi Penttiseltä meni Pielaveden Sampossa, jossa Aki Riihimäen vaihtopelaajana miehen kaulaan ripustettiin heti kultamitali. Sen jälkeen tie vei Muurameen ja Joensuun Rientoon, jossa tapahtui todellinen läpimurto liigan passarieliittiin. Tämä huomattiin myös Loimaalla ja kaudelle 2010-11 mies saatiin värvättyä Hurrikaaniin. Ensimmäinen Hurrikaanikausi ei vielä tuonut mitalia, mutta sen jälkeen alkoi tapahtua. Kausien 2011-12 ja 2012-13 jälkeen kaulassa roikkui kaksi hopeamitalia ja viime kauden jälkeen tuli vielä pronssia. Sen jälkeen loppui ainakin toistaiseksi hieno ja menestyksekäs yhteistyö Hurrikaanin kanssa.

Oli aika todeta, että seuran ja passarin yhteinen liitto oli tullut tiensä päähän. Yksikään Hurrikaanissa pelannut ei oma kasvatti, ole tullut niin isoksi osaksi Hurrikaanin historiaa kuin nyt lauantaina ensimmäistä kertaa vastustajan paidassa Loimaalle ja Liikuntahallin parketille asteleva Petteri Penttinen. Penttinen on ansainnut jokaisessa pelaamassaan joukkueessa kanssapelaajien arvostuksen tekojen kautta. Penttinen ei välttämättä ole joukkueen verbaalein, mutta mies antaa paremmin tekojen puhua puolestaan. Näitä tekoja me saimme nähdä neljän hienon yhteisen kauden aikana. Ne ovat muistoja, joita tullaan loimaalaisissa lentopallopiireissä muistelemaan positiivisin sävyin. Ja yhteisiä muistoja Penttisen ja Hurrikaanin ”avioliitosta” on yhteensä 165 virallisen ottelun verran.

Kun Penttinen johdattaa uuden liigajoukkue Leka Volleyn Loimaalle, saapuu Hurrikaanin vieraaksi kauden positiivisin yllättäjä. Täksi kaudeksi Leka Volley perustettiin edesmenneen Saimaa Volleyn tilalle kovin lyhyellä varoitusajalla. Joukkueen pelaaja ja myös manageri Tatu Säisä on huhkinut koko menneen kesän kovin hommia ja saanut organisaation ja tausta-asiat kuntoon. Myös joukkueen kokoaminen on ollut- ainakin tulosten valossa, onnistunutta. Joukkue nappasi päävalmentajaksi Lauri Hakalan (32v), jonka ajatusmalli lentopallosta on modernia ja ainakin tällä hetkellä myös tuloksellista. Hakala on saanut ulkomaanvuosiensa aikana kokemusta valmentamisesta ja samalla luonut tiiviit kontaktiverkostot lentopallomaailmaan, josta on varmasti ollut hyötyä joukkueen kokoamisessa.

Paras esimerkki on joukkueen hakkuri Mart Tiisaar (205c, 23v), joka valittiin lokakuun kuukauden pelaajaksi. Penttisen mukaan alkukausi on sujunut jopa joukkueen itsensä kannalta yllättävän hyvin. – Ollaan sisäistetty hämmästyttävän lyhyessä ajassa valmentajan kuvioita ja pelitaktiikkaa. Onhan meillä vielä työtä tehtävänä, mutta oikeaan suuntaan ollaan menossa. Penttinen myös antaa kiitosta Hakalalle uusista harjoitteista ja taktisista ajatusmalleista. – Pääsin Hurrikaanissa tietylle hyvälle tasolla ja nyt Lauri on onnistunut ehkä jalostamaan jotain uutta siihen päälle, Penttinen kommentoi. Passarin oma alkukausi on sujunut tilastojenkin valossa hyvin, mutta koko joukkueen alkukausi on ollut myös kova. Kahdeksasta ottelusta Leka on kerännyt 18 pistettä.

Penttisen lisäksi ottelun mielenkiintoa nostaa vähintään yhdellä pykälällä keskiviikko-iltana julkistettu tieto siitä, että maajoukkueen keskipelaaja Jukka Lehtonen (197cm,32v) on solminut loppukauden kattavan sopimuksen Lekan kanssa. Näin ollen ennen lauantai- illan saunavuoroa Loimaan Liikuntahallin parketille astelee verkon molemmin puolin maajoukkuekeskipelaajaa ja ottelusta saattaa muodostua Matti Oivasen ja Lehtosen välinen kaksintaistelu verkon herruudesta. Ottelu alkaa normaaliin tapaan kello 17.00

-Hurrikaani tiedotus-