Hurrikaani- Loimaan kotiotteluissa paikalle saapunutta yleisöä on ensimmäisten joukossa tervehtimässä tutut henkilöt: Tommi Suonpää ja Jouni Kosonen. Suonpää ja Kosonen ovat vuosia pitäneet parkkipaikalla kuria ja järjestystä. Molempia miehiä yhdistää halu tehdä talkoita, ja juuri Jankko lentopallon hyväksi. Samoin, molempien taustalta löytyvät lentopalloon hurahtaneet vaimot. – Vaimon kautta olen tullut Jankkoon mukaan. Vaimo (Jonna) pelasi ja sitä kautta tässä nyt ollaan, Tommi nauraa. – Itse en ole koskaan pelannut. Niinijoen koulussa, missä kävin koulua, ei edes mahtunut pelaamaan lentopalloa. Vaimon lisäksi lapset ovat pelanneet. Tytär valmentaa, mutta poika pelaa vielä, mies taustoittaa.

Kososella on Suonpään tapaan samanlainen lentopallohistoria. – Itse en ole pelannut ollenkaan, mutta mukaan lentopallotoimintaan tulin joskus 2008, kun Hurrikaani oli jo pelannut yhden kauden liigassa. – Ihan pikkasen olin jotain höntsälentistä pelannut, mutta en missään sarjassa tai joukkueessa, Kosonen lisää.

Kososta, kuten Suonpäätäkin, lentopallo lajina on aina kiehtonut. – Mukava seurata pelejä vierestä. Joukkueessa on aina ollut paikallisia tuttuja pelaajia, joiden pelaamista on ollut kiva seurata. Ja tällä kaudella on pelit sujuneet tosi hyvin.

Miesten vastuulla on parkkipaikan järjestys. Siinä tärkeintä on ohjata autot oikeille paikoilla ja valvoa, ettei liikenne ruuhkaannu tai satu kolareita. – Noin tuntia ennen ottelua alkaa autoja tulemaan parkkipaikalle. Ja puolisen tuntia ennen matsin alkua on kiirettä. Riippuu tietenkin paljon, ketä vastaan Hurrikaani pelaa, miehet tietävät.

Kosonen ja Suonpää ovat niin kokeneita pysäköinninohjaajia, että tietävät auton rekisterinumerosta ja väristä, kuka on tulossa, ja mihin aikoo parkkeerata. – Joillekin on aivan turha osoittaa vapaata parkkiruutua, kun parkkeeraavat aina samaan paikkaan.

Vaikka talkootyö on miesten mielestä mukavaa, molemmat toivovat, että ensi kaudella olisi muutama vapaaehtoinen enemmän. Tähän mennessä miehet ovat hoitaneet vuoronsa säntillisesti, vain sairauspäivät ovat saattaneet estää talkoilut. Ja näitä päiviä on ollut todella vähän.

Suurin syy, miksi molemmat miehet ovat pysyneet talkoissa mukana vuodesta toiseen, on talkoohenki. – Meillä on Jankossa todella mukava porukka tekemässä talkoita. Kaikki on hyvällä päällä ja juttu lentää, Kosonen ja Suonpää vastaavat.

Ottelutapahtumissa ensimmäinen kontakti järjestävään seuraan saadaan yleensä juuri parkkipaikalla. Ja tähän rooliin kaksikko on nappivalinta.