Team Lakkapää – Hurrikaani 0-3 (24-26,11-25,23-25)

Team Lakkapää ei voinut paremmalleen mitään. Lauantaisen Etta- tappion jälkeen joukkue oli löytänyt uuden asenteen ja voitto Rovaniemeltä tuli lopulta helposti. Voitto ja kolme pistettä antaa joukkueelle varmasti lisää itseluottamusta. Tilastokummajainen löytyi Hurrikaanin syöttövirheiden määrässä, sillä kolmeen erään se syötti vain yhden virheen. Nicola Gioliton mukaan Eemeli Koukia lukuun ottamatta muu joukkue oli leijasyötöllä liikkeellä, koska Lakkapäätä vastaan ei tarvinnut kovia ja riskirajoilla olevia hyppysyöttöjä.

– Lakkapää oli tänään todella huono. Me hoidimme pelin, kuten kuuluukin, Giolito kommentoi. Mohamed Alhachdadi pelasi puolikuntoisena lievän yläraajavamman takia, eikä ollut tuttuun tyyliinsä joukkueen tehokkain. Nyt marokkolaiselle merkittiin vain kahdeksan pistettä. Viime vuoden pelaamattomuudesta huolimatta Tomi Mutka jatkoi sunnuntaina hyviä esityksiä. Jälleen viisasta pelaamista vähillä virheillä. Mutkan pelistä paistaa rehellinen pelaamisen riemu, koska viime kausi meni täysin penkin alle polvileikkauksen takia. Nyt mies ottaa parketille päästyään ilon irti mahdollisuudesta pelata ja harjoitella. Se näkyy tilastoissa, jotka kertovat Mutkan olevan jo lähellä optimikuntoa.

Sunnuntaina Mutka oli Hurrikaanin toiseksi tehokkain 12 pisteellä. Pisteitä enemmän kuitenkin pitää arvostaa vastaanottoprosenttia, joka oli yli 70% ja hyökkäystehot, jotka niin ikään olivat loistavat (63%). Hieman yllättäen joukkueen tehokkain oli keskipelaaja Kosti Shumov (14pist. 5torjuntaa), jonka jatkoa Hurrikaanissa jännätään nyt monissa loimaalaiskodeissa. – Ei noita tilastoja nyt niin kannata tuijotella, tärkeintä oli voitto. Tämä antaa lisää itseluottamusta ja välillä me pelasimme ihan hyvin. Heikkoja suorituksia tulee kuitenkin vielä liikaa, tasaisuutta pitää saada lisää. Shumov ei osannut vielä vastata siihen, onko mies Loimaalla kauden loppuun. Maajoukkuemiehen jatkaminen Hurrikaani-paidassa olisi tärkeää, koska keskipelaajista täysi terve on vain Tuomas Koppanen. Karri Kutinlahti on sormimurtuman takia poissa kokoonpanosta vielä ainakin kuukauden ja Matti Oivasta ei voi vielä peluuttaa täyden ottelun verran. – Katotaan nyt rauhassa, miten tässä kikkaillaan. Eipä tässä vielä kiirettä ole, Shumov omaan salamyhkäiseen tapaan valottaa jatkoaikeitaan.

Pohjoisen matka toi Hurrikaanille voiton ja tappion. Pistepussi lihoi kolmella pisteellä ja nyt joukkue kääntää katseet ensi viikon lauantaihin, jolloin vastus kovenee huomattavasti. Silloin tämän vuoden ensimmäiseen kotipeliin Loimaalle vieraaksi saapuu Vammalan Lentopallo. Ensimmäinen kohtaaminen päättyi Sastamalassa Hurrikaanille 3-2 ja odotettavissa on, että samanlaista sydäntä särkevää ja nitropeliä on luvassa silloinkin. Myös Shumovin mahdollista pelaamista voidaan vain toivoa. Miehen rooli on kasvanut peli peliltä kun venäläissyntyinen ”tappajan näköinen mies” on päässyt paremmin ja paremmin joukkueeseen sisälle.  Luke Smith on suurella todennäköisyydellä poissa reisivamman takia, mutta sunnuntaina Tomi Mutka paikkasi aussia hyvin ja tehokkaasti.

-Hurrikaani tiedotus-