Kun runkosarjan voittaja lähtee puolivälieräsarjaan, se lähtee aina ennakkosuosikkina. Puolivälierissä ennakkosuosikilla on valtavat paineet. Sen jatkoon pääsyä pidetään itsestään selvyytenä, mutta putoamista katastrofina. Ja sellaiset asetelmat ovat käsillä kun Hurrikaani ja Team Lakkapää aloittavat oman pudotuspelisarjansa keskiviikkona Loimaalla. Kun joukkueiden piste-ero oli runkosarjan jälkeen 40 pistettä, tämän kauden keskinäiset pelit menivät puhtaasti Hurrikaanille ja rovaniemeläisten edellisestä voitosta Loimaalla on aikaa seitsemän vuotta, ennakkosuosikkia ei tarvitse arvailla: Hurrikaani. Runkosarjan voittaja lähti Jussi Heinon ensimmäiseen päävalmentajakauteen vaatimattomammin kuin moneen edelliseen kauteen verrattuna. Ulkomaalaispelaajien määrä tippui yhteen (Matt West) ja joukkueen pelitavan muutos oli radikaali. Aikaisemmin joukkueessa on ollut taitavia yksilöitä, mutta tälle kaudelle Heino on ajanut sisään uudenlaista pelifilosofiaa. Kaikki tekeminen lähtee joukkueesta, taistelutahdosta ja puolustuspelaamisesta. Murros uudenlaiseen tyyliin pelata lentopalloa on suuri, mutta sen toteuttamisen joukkue on omaksunut äärimmäisen nopeasti. – Kun keväällä lähdettiin treenaamaan, ei ollut pudotuspelit mielessä. Mentiin päivä ja viikko kerrallaan. Vedettiin tosi kovaa kesällä ja vahvistettiin heikkouksia, Heino kertaa. Jo kahdeksatta kauttaan Loimaalla pelaava Jesse Mäntylä on nähnyt Hurrikaanissa monenmoista kesäharjoittelua. Mutta yksi asia yllätti kokeneen liberon. – Aika kovaa treenattiin kesällä. Kroppa oli kovilla, mutta osattiin treenata fiksusti, koska loukkaantumisia tuli vähän. Se yllätti, kuinka paljon tuli harjoiteltua määrällisesti pallon kanssa kesällä. Varmaan tuplasti enemmän kuin aikaisemmin, kaikkia aikaisempia seitsemää mitalia Loimaalla voittamassa ollut mies toteaa.

Loimaalla on totuttu viime kausien aikana, että keväällä pelataan pitkään ja hartaasti. Joukkue on seitsemän kauden mittaisessa mitaliputkessa, joten paikkakunnalla osataan odottaa pudotuspelejä. Sitä pidetään automaationa ja jatkumona runkosarjan jälkeen. Mäntylä kuitenkin muistuttaa, että mitään ei saa ilmaiseksi vaan menestyksen eteen täytyy tehdä asioita oikein. – Ehkä meillä on hiukan se ajatus päässyt unohtumaan, että finaalipaikka tai mitali ylipäätään ei ole itseisarvo. Esimerkiksi viime vuonna Leka Volley laittoi meidät todella ahtaalle puolivälierissä ja tippuminen oli lähellä.

Kahdeksanneksi sijoittunut rovaniemeläisjoukkue pääsee Henri Tuomen johdolla hyökkäämään rohkeasti Hurrikaanin kimppuun. – Hurrikaani on tasainen joukkue. Hekään eivät koko aikaa ole pelanneet huippupeliä, mutta joukkueen kova rutiinitaso on tuonut voittoja, kolmatta kauttaan lappalaisia valmentava Tuomi näkee. Myös Tuomi on yllättynyt, että loimaalaiset voittivat lopulta runkosarjan. – Alkukaudesta ajattelin, että Savo Volley ja Valepa tappelevat voitosta. Kauden mittaan kävi kuitenkin selväksi, että Hurrikaani on kolmikosta tasaisin joukkue. Se pelaa joukkueena hyvin.

Lakkapäällä on selvät sävelet, millä se lähtee horjuttamaan vahvana kotijoukkueena tunnettua Hurrikaania. Tuomi lupaa rohkeata hyökkäyspeliä ja muistuttaa, ettei heillä ole mitään hävittävää. Yksi iso avainasia on aloitussyöttö, jossa Tuomi lupaa joukkueen olevan kova.

Tuomella on vahva näkemys myös siitä, miksi Loimaalta on viime kausien aikana ollut vaikea hakea voittoa. – Joukkue pelaa yleisölle ja paikkakunnan ihmisille. Se saa kotiyleisöstä voimaa ja flow- tilan päälle. Silloin kenellä vaan on Loimaalla vaikeaa. Näkee, että Hurrikaani on koko kaupungin juttu.

Hurrikaanin puolella on runkosarjan sijoituksen lisäksi myös joukkueiden keskinäinen historia. Loimaalaiset ovat voittaneet 14 edellistä joukkueiden kohtaamista ja edellisen kerran Lakkapää on juhlinut voittoa Loimaalla 20.3.2011. Sen jälkeen Hurrikaani on napannut 15 kotivoittoa putkeen.

Otteluparista muodostuu tasainen, jos Lakkapää onnistuu ryöstämään keskiviikkona tai torstaina edes toisesta pelistä Loimaalla voiton. Muussa tapauksessa sen kesäloma alkaa viikonloppuna.

-HurrikaaniMedia-