Loimu – Hurrikaani 3-2 (25-23,25-23,18-25,14-25,15-10)

Kotijoukkue Raision Loimu oli Hurrikaania yhden erän verran parempi joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa. Tälle kaudelle tuli uutena Silja Linen sponsoroima Lounais- Suomen Silja Malja- kilpailu, jossa joukkueiden kolme keskinäistä kohtaamista lasketaan yhteen ja voittaja saa ilmaisen matkan keväällä Silja Linen piikkiin. Liekö tässä syy, mutta lauantaina vajaan 900 katsojan edessä Kerttulassa nähtiin tasaväkinen ja paikoitellen huipputasolle noussut taistelu sarjapisteistä.

Kahdessa ensimmäisessä erässä kotijoukkue oli kuskin paikalla silloin, kun eriä alettiin ratkaista. Toisessa erässä Hurrikaanilla oli hyvät mahdollisuudet tasoittaa eräluvut, mutta edes 17-13 johtoasema ei riittänyt. – Meillä oli toisen erän aikana muutama momentum laittaa homma tasoihin. Teimme siinä pari helppoa virhettä ja Loimu käytti omat mahdollisuutensa, analysoi Nicola Giolito.

Giolito laittoi kentälle aloitukseen varsin erilaisen seitsikon kuin perjantain Leka peliin. Matti Oivanen sai istua katsomossa koko pelin ja perjantaista kentällä nähtiin vain Jesse Mäntylä, Luke Smith ja Kosti Shumov. Näin radikaalien vaihdosten syy oli ensi tiistaina pelattavassa CEV- cupin toisessa osaottelussa, josta joukkue haluaa edetä jatkoon toiselle kierrokselle. – Emme missään vaiheessa aliarvioineet vastustajaa, mutta halusin kierrättää pelaajia kun siihen on meillä hyvä mahdollisuus, italialainen perusteli.

Vaikka vaihdokset olivat isot, varsinkin hyökkääminen oli jopa parempaa kuin perjantaina. Mauri Kurppa pelasi loistavan ottelun, jonka myönsi myös Giolito. Päävalmentaja huomauttikin, että Kurpan pelaaminen oli sillä tasolla, että mies saattaa olla myös tiistaina passarina. Hakkurina Ryan Jay Owens paukutti tehokkaasti 21 pistettä, mutta syöttöruudussa sattui peräti seitsemän virhettä. Toinen onnistuja oli Luke Smith, joka löi palloa välillä Loimun näyttävästi torjunnan yli. Aussille merkattiin 25pistettä, 69%tehoilla. Mies ehti myös torjumaan neljästi Loimun hyökkäyksen.

Hurrikaani voitti kolmannen ja neljännen hyvän hyökkäyksen ansiosta. Kuten kotijoukkueen valmentaja Ismo Tuominen totesi, ei torjunta yksinkertaisesti yltänyt torjumaan Smithin ja Owensin lyöntikorkeuksista. – Sieltä tultiin niin korkealta, ettei ollut mitään mahdollisuuksia. Emme me näissä hävityissä erissä niin huonosti pelanneet, Hurrikaani vain pelasi niin hyvin. Kolmannessa Hurrikaanin hyökkäys& oli 65 ja neljännessä vieläkin kovempi 71%.

Viidennessä erässä isäntien kapteeni Ossi Rumpunen osoitti olevansa Kerttulan valtias. Erän puolivälissä tilanne oli vielä tasan 6-6, mutta teknisen aikalisän jälkeen ero repesi saavuttamattomaksi. Tässä auttoi Rumpusen tykitys. Mies syötti pitkän syöttövuoron ja kävi välillä päättämässä jatkopalloja kolmesta metristä onnistuneesti. Hurrikaani ei saanut kunnolla rakennettua hyökkäystä ja lopusta piti huolen Loimun torjuntapelaaminen.

Jos ottelua katsoisi vain tilastojen valossa, luulisi Hurrikaanin voittaneen. Loimun vahvuus oli puolustuspelaaminen, jossa se oli Gioliton suojatteja edellä. Loimu puolusti ottelussa 53 kertaa pallon peliin ja Hurrikaani 38. Ja näistä jatkopalloista kotijoukkue onnistui tekemään ne erävoittoihin vaadittavat pisteet.

– Mukava paikallisvääntö, jossa lämpö alkoi nousta ottelun kuluessa. Tiukkaa taistelua, kuten kuuluukin, mutta tappio totta kai harmittaa, kapteeni Eemeli Kouki purki tuntojaan. Kouki pääsi ottelun edetessä kentälle Tomi Mutkan tilalle ehtien keräämään yhdeksän pistettä.

– Vain viidennessä erässä vastustaja oli meitä pelillisesti vahvempi. Me emme pelanneet kakkoskuusikolla, koska sellaista ei meillä ole. Aina parketilla on sen hetkinen ykköskuusikko. Meillä on laaja rinki, joka antaa mahdollisuuksia vaihtoihin. Nyt pelasimme jopa paremmin kuin perjantaina, vaikka peliaikaa tulikin vähemmän pelanneille, filosofoi Giolito. Vaikka paikallispelin tappio kirvelee, päävalmentaja saa olla hyvin luottavainen joukkueen pelilliseen tilaan. Shumov pelasi ehkä parhaimman ottelunsa tähän mennessä (9pist.1ässä, 3torjuntaa,hyök%83), Tuomas Koppanen vierellä säesti kuuden pisteen arvoisesti. Kentällä oli kuitenkin Smith, joka teki mitä tahtoi. Aussi oli käsittämättömän kovassa vedossa. 29 passista Smith teki vain yhden suoran virheen.
-Hurrikaani tiedotus-