Hurrikaani – Valepa 1-3 (20-25,16-25,25-19,18-25)

Mestaruusliigan kärkeen povatut Hurrikaani- Loimaa ja Vammalan Lentopallo kohtasivat torstai- iltana Oripään liikuntahallissa. Ottelun järjestelyistä vastasi Oripään Urheilijat edellisten vuosien tyyliin mallikkaasti. Ottelussa vierasjoukkue Valepa oli niskan päällä läpi ottelun. Sen joukkuepelaaminen oli Hurrikaania tiiviimpää, ja EM- kisakävijät Mikko Esko ja Sakari Mäkinen toivat joukkueeseen ison annoksen taitoa ja kokemusta. – Itsellä on ollut hiukan vaikeaa EM- kisojen jälkeen. Kroppa on aika hyvin palautunut, mutta henkisellä puolella on vielä tekemistä, kaksi vuotta sitten Hurrikaani edustanut Mäkinen tuumasi. Valepa esitteli uuden kanadalaishakkurin Jerome Crossin. Kanukki osoitti olevansa kaikkien ylistyssanojen arvoinen. Miehen fysiikka on kovalla tasolla ja pallo lähtee kädestä vihaisesti. Oripäässä Crossille merkattiin 16 pistettä, hyökkäysprosentin ollessa 76.

Kotijoukkueena pelannut Hurrikaani ei päässyt peluuttamaan koko arsenaaliaan, koska erilaisten pienten vaivojen takia sivussa olivat Mikko Suomalainen, Aleksi Muukkonen ja Lauri Vanhanen. Sen sijaan passarivaihdot ja liberovaihdot Jussi Heino pystyi tekemään. Heinomaisesti päävalmentaja antoi nuorelle Jankko- kasvatille Kalle Nohterille peliaikaa kahden erän verran. Jälkimmäisessä kahdessa erässä liberon tontilla hääräsi tuttuun tyyliin toinen Jankon kasvatti Peter Vuorinen. Passarina Santeri Välimaata ottelun lopulla pääsi tuuraamaan Jarno Koivuniemi. – Kahdessa ensimmäisessä erässä päästiin vertaamaan omaa pelaamista Valepan ykkösseitsikkoon. Isoimmat erot tulivat ihan perusasioissa: kosketuksen laadussa ja joukkuepelaamisessa, Heino summasi. Heino ei ollut kuitenkaan huolissaan, että joukkue ei täysin pysynyt Valepan vauhdissa mukana. – Meillä on mahdollisuus kuroa taitoeroa umpeen kauden aikana, kun saamme vain tarpeeksi yhteisiä treenejä alle.

Heinon mielestä tällä hetkellä Hurrikaanin isoimmat kehityskohteet ovat torjunta- puolustuspelaamisessa. Lähinnä siinä, miten torjutaan ja puolustetaan erilaisissa tilanteissa.

– Meillä riittää fyysisyys verkolla, mutta ajatus siitä, millä tavalla torjutaan, vaatii vielä hiomista.

Hurrikaani jatkaa Valepan tapaan harjoitupelejä tulevana viikonloppuna Akaan turnauksessa. Lauantaina on luvassa kaksi alkusarjan ottelua ja sunnuntaina on vuorossa sijoitusottelu. On hyvinkin mahdollista, että joukkueet kohtaavat vielä sunnuntain sijoitusottelussa.

 

-HurrikaaniMedia-