Akaa – Hurrikaani 0-3 (17-25,22-25,20-25)

Yhden miehen paluu pelaavaan seitsikkoon muutti totaalisesti Hurrikaanin pelaamisen tason. Tämä mies oli Akaan lauantai- illassa kapteeni Matti Oivanen. Oivasen parin pelin huili näkyi heti tuloksissa: Kaksi tappiota heikolla ja hengettömällä esityksellä. Nyt homma muuttui kertaheitolla.

– Oli mukava taas pelata. Hyvä oli, että itsellä kulki, mutta koko joukkue pelasi tosi hyvin, kapteeni jutteli pelin päätyttyä.

Oivasen paluuottelu oli tulosten valossa kova: 15 pistettä, kaksi ässää ja peräti seitsemän torjuntaa. Kovin paljoa enempää ei kolmen erän aikana keskipelaajalta voi toivoa.

– Voitto tuli kyllä tänään helpolla, koska pelimme oli kovalla tasolla. Jos tällä tavalla jatkamme pelaamista, voitamme kenet vain, Oivanen uhosi.

Oivanen ei väittämässään kovin väärässä ollut. Hurrikaanin syöttöpeli kulki ja se teki Akaan hyökkäämisestä tukkoista. Kun kotijoukkueen pelätty keskihyökkäys loisti poissaolollaan, pääsi Oivanen ja kumppanit torjumaan laitahyökkäyksiä kiitettävän paljon. Kaikkiaan Hurrikaanille merkattiin 12 torjuntapistettä.

Myös Jussi Heino oli tyytyväinen kahden tappiopelin jälkeen. – Pelattiin pirun hyvin. Oli oikein mukavaa seurata peliä penkiltä. Heinon mukaan Akaa ei pelannut huonosti vaan oman joukkueen peruspeli oli tehokasta.

– Yhtään helppoa pistettä ei Akaa antanut, vaan teimme voittoon vaadittavat pisteet itse. Saatiin ykköshyökkäys vaimennettua omalla vahvalla syötöllä. Se auttoi lopputuloksen kannalta paljon.
Hurrikaanin mukana Akaassa oli täysi Vuorisen linja-auto Hurrikaanifaneja. Oivanen ja Heino kiittelivät tunnelmaa ja kannustusta.

– Välillä ääntä oli niin paljon, ettei kentällä kuullut kaverin ääntä ollenkaan, hämmästeli Oivanen. Kapteeni on tyytyväinen, että ottelutahti on nyt rauhallisempi kuin alkukaudesta. – Nyt päästään tekemään fysiikkaa ja saadaan huollettua kroppaa kuntoon. Se tulee kaikille varmasti tarpeeseen.

-HurrikaaniMedia-