Hurrikaani- Loimaa ja nurmolaislähtöiset Matti Toivola (22) ja Karri Kutinlahti (23) ovat solmineet kahden vuoden jatkosopimukset seuran kanssa. Toivola saapui Loimaalle viime kaudeksi rovaniemeläisjoukkue Team Lakkapäästä, jossa debytoi liigatasolla. Viime kausi oli passari Toivolalle iso harppaus eteenpäin urallaan ja samanlainen kehitysloikka on miehellä mielessään nytkin.

– Meillä alkaa nyt uusi ja mielenkiintoinen projekti, muutenkin olen viihtynyt Loimaalla ja saanut uusia kavereita. On helpompi valmistautua seuraavaan kauteen kun ihmiset, joukkue ja ympäristö ovat jo ennestään tuttuja, passari myöntää. Toivolan viime kausi oli uran toinen Mestaruusliigassa ja otteet paranivat läpi kauden. Ykköspassari Maksim Buculjevicin tuuraajana nurmolainen toi aina kentälle päästyään energiaa ja taistelua. Sitä samaa tullaan varmasti näkemään kahdella seuraavallakin kaudella. – Totta kai sitä haluaa kehittyä lisää. Ja samalla saada enemmän peliaikaa, asettelee Toivola tavoitteitaan tulevalla sesongille.  Tällä hetkellä miehen arkipäivät kuluvat kesätyön ja kesäharjoittelun merkeissä. Työpaikka löytyi pääyhteistyökumppani Valloxin lähettämöstä ja iltapäivisin on vuorossa parin tunnin kiivastahtiset treenit. – Paljoa ei päivän jälkeen jaksa touhuta, aika menee Ruutu- palvelua ja pesäpalloa seuratessa, Koskenkorvan Urheilijoiden faniksi tunnustautuva Toivola myöntää. Syy seuravalintaan oli selvä, passarin isoveli Juho pelaa ”Kossussa” ja pikkuveli Suomisarjaa Alavuudella.

Kun puhe kääntyy uuteen päävalmentajaan, putoilee suusta adjektiivit: vaativa ja rauhallinen.

Toivolan tapaan myös Kutinlahti laittoi nimensä seuran tarjoamaan sopimuspaperiin. Kutinlahti on pelannut Loimaalla jo neljä kautta ja 144 liigaottelua. Keskipelaaja ei muualla ole liigaa pelannut vaan ”koti” on löytynyt Loimaalta. – Mietin tuossa aikaisemmin, että nyt lähtee jo viides kausi liikkeelle. Loimaalla on yksi parhaista organisaatioista, sekä hyvät mahdollisuudet harjoitella ja urheilla, perustelee Kutinlahti.

Viime kaudella Kutinlahti sai vastuuta paljon. Mies pelasi kaikki pudotuspelit ja onnistui niissä erinomaisesti. – Haluan kehittyä edelleen ja Heinon tapa keskittyä yksilölliseen lajivalmennukseen sopii minulle. Tällä hetkellä treeneissä mennään kovaa. Tykkään kyllä. Haluan  jatkossa olla liigan parhaita keskipelaajia, nurmolainen lataa faktaa.

Toivolan tapaan kesä menee Valloxilla kesätöissä ja illat kesätreeneissä. – On hyvä juttu, että saa tehdä myös töitä, eikä ajatukset ole koko aikaa lentopallossa.

Näiden sopimusten myötä Hurrikaanilla on sopimukset Tapio Toiviaisen, Tomi Rumpusen ja Jesse Mäntylän kanssa. Hakkurin tilanne ratkeaa aivan lähipäivinä, samoin keskipelaajaosasto täydentyy ensi viikolla.

-HurrikaaniMedia-