42-vuotias Normunds Veinbergs liittyy tulevana maanantaina Hurrikaanin valmennusrinkiin. ”Nortsa” on yksi suomalaisen pääsarjalentopallon eläviä legendoja, joka aktiiviaikana tuli tunnetuksi armottomana ja kylmäpäisenä ratkaisijana. Pelaajana Nortsa saavutti kolme Suomen Mestaruutta ja kauden parhaaksi lentopalloilijaksi mies valittiin viidesti. Kaikkiaan palkintokaapista löytyy peräti seitsemän SM- mitalia.

Veinbergs pelasi viidentoista kauden aikana Pohjois- Suomen huippujoukkueissa, Perungan Pojissa, Napapiirin Palloketuissa ja rovaniemeläisessä Santasportissa. Pelaajauran jälkeen suomalaistunut latvialainen siirtyi valmentajaksi, kunnes sai potkut viime talvena Team Lakkapäästä.

Veinbergs tositoimissa kentällä syksyllä 2011

Veinbergs tositoimissa kentällä syksyllä 2011

Ville Kakko: -Viime viikon perjantaina Rovaniemellä juteltiin ja ajatus syntyi oikeastaan siitä. Puolileikillään heitin herralle, että mitä jos tulisit loppukaudeksi Loimaalle seuraamaan harjoituksia ja tuomaan uusia ajatuksia pelaamiseen ja harjoitteluun, Ville Kakko kommentoi yhteistyön alkua. Kakon mukaan hänellä ja Veinbergsilla on pitkä yhteinen historia pelaajana, vaikkakin eri puolelta verkkoa. – Vaikka ei aktiiviaikojen jälkeen hirveästi olla oltukaan tekemisissä, meillä on molemmin puolinen kunnioitus toisiamme kohtaan. Uskon, että alkava yhteistyö tuo uutta koko joukkueen pelaamiseen ja ainakin pelaajat ottivat innolla uutisen vastaan eilisissä harjoituksissa. Samalla kommunikointi Sergey Egorovin kanssa helpottuu kun Veinbergs puhuu myös sujuvaa venäjää.

Nyt alkuun Nortsa on tulevan viikon Loimaalla ja sen jälkeen pohditaan, saadaanko mies loppukaudeksi jäämään tänne etelään, valotti Kakko tulevaisuutta. Kakko on varma, että Nortsan kaltaisella pelaajalla on paljon annettavaa ja tuo uutta näkökulmaa myös taktiselle puolelle.

Torstain harjoituksista tuli myös negatiivisia uutisia kun olkapäävammastaan juuri toipunut Antti Poikela väänsi nilkkansa. Tällä hetkellä ei osata vielä sanoa, että kuinka pitkä toipumisaika on kyseessä. Mutta luultavasti mies joutuu seuraamaan tulevia pelejä pitkään katsomon puolelta.

-Hurrikaani tiedotus-