Neljäs näytös

Perjantaina on luvassa Loimaalla lentopallon Mestaruusliigan tämän kauden isoin yksittäinen ottelu. Panokset ovat kovat, paineet joukkueilla ja pelaajilla hirmuiset. Pelataan finaalipaikasta. Kotijoukkueella on selkä seinää vasten, Hurrikaanin on voitettava kotiyleisön edessä Vammalan Lentopallo, jotta ratkaisu siirtyy sunnuntaille Sastamalaan. Siihen nähden Valepa saattaa tulla hiukan levollisempana tähän huippuotteluun. Vaikka Olli Kunnarin mielestä katkaisupeli on aina vaikea, on 1-2 tappiotilanne välieräsarjassa Hurrikaanillekin raastava. Hurrikaanin kun on voitettava kolme erää ennakkosuosikilta, jotta ottelusarja saa jatkoa.

Joukkueiden kolmas kohtaaminen viime keskiviikkona oli Valepan näytöstä ensimmäisestä pallosta viimeiseen pisteeseen saakka. Hurrikaani ei saanut jostain syystä konettaan käyntiin missään vaiheessa ottelua. Samalla Mohamed Alhachdadi palasi- Ainakin hetkeksi normaalien kuolevaisten joukkoon. Marokon taikakäsi oli kahdessa ensimmäisessä välieräpelissä hakannut maagiset 67 pistettä Valepan kentästä, mutta kolmannessa pelissä mies hyytyi välillä jopa vaihtopenkin puolelle. Ottelusarjan jatkumisen kannalta Alhachdadilta vaaditaan taas yhtä ”pöljää” iltaa.

Valepa on pelannut tämän kauden pudotuspeleissä paljon monipuolisemmin kuin viime kaudella. Mikko Esko on kuormittanut Kunnarin lisäksi Jesus Chouriota, Elviss Krastinsia ja keskimiehistä Andrei Levchenkoa viisaasti. Yksikään pelaajista ei ole joutunut kannattelemaan aivan tolkutonta passimäärää. Vastaavasti Dima Dolgopolov on ruokkinut huippuvireistä Alhachdadia surutta läpi pudotuspelien. Perjantaina on tärkeää, että marokkolainen on jälleen kovassa iskussa, mutta sen lisäksi keskipelaajien Matti Oivasen ja Kosti Shumovin on oltava verkolla armottomia. Shumovin niskaan lasketaan paljon torjuntapelissä ja Oivaselta odotetaan tulosta hyökkäyspelissä. Molemmat maajoukkuemiehet tietävät roolinsa, joten luultavasti kaksikko tullee olemaan Liikuntahallin parketilla joukkueen avainpelaajia.

Ottelusarjassa on menty keskiviikon peliä lukuun ottamatta tasatahtia. Valepa on tehnyt kymmenen pistettä enemmän kuin Hurrikaani (290-280), ässiä on Hurrikaani syöttänyt 19 kappaletta ja Valepa 14. Sen lisäksi torjunnat ovat tasan 38-38. Jos jotain neljännestä kohtaamisesta voi odottaa, on se karnevaalitunnelmaa ja hurjaa taistelua. On täysin varmaa, että viime kevään kuudes välierä näiden joukkueiden välillä palaa mieleen kun perjantain ensimmäinen pallo nousee ilmaan. Silloin, 1260 katsojan edessä kotijoukkue marssi finaaliin. Nyt Valepa hakee revanssia. Kuten alussa mainittiin, Valepalla on katkaisun paikka viimeistään kotona sunnuntaina. Sen ei tarvitse välttämättä voittaa vielä perjantaina, mutta varmasti se himoitsee kolmatta voittoa Hurrikaanista. Ottelun voittajaa on vaikea- Lähes mahdoton veikata. Kuten näiden joukkueiden välillä aina, yleisö saa rahalleen vastinetta ja yhden hienon muiston loppuiäksi. On kevät- penkkiurheilijan joulu.

-HurrikaaniMedia-