Hurrikaani- Loimaa vietti Kupittaalla perjantaina paikallisottelussa kirjaimellisesti black Friday- tapahtumaa. Kotijoukkue Raision Loimu oli kahdesta heikosti pelanneesta joukkueesta vähemmän huono ja kuittasi kolme sarjapistettä. Hurrikaanin on syytä unohtaa perjantainen sukellus mahdollisimman äkkiä, koska sunnuntaina se pelaa jo Vantaa Ducksia vastaan kotonaan. Vaikka sarjataulukko antaisi olettaa tulossa olevan hyvin yksipuoleisen näytelmän, jossa pääroolit on miehitetty kotijoukkueen toimesta ja kuiskaajan roolin saa vantaalaisjoukkue, ei sarjatilanteen kannata antaa hämätä. Sillä, Ismo Tuomisen valmentama Ankkalauma on parantanut salakavalasti pelaamistaan. Kun se ensin otti kauden alkuun seitsemän kertaa sulkiinsa, eli hävisi kaikki kauden ensimmäiset seitsemän peliä, alkoivat hätäisimmät jo varmasti miettiä, mitä Duckseissa tapahtuu seuraavaksi. Yksi Mestaruusliigan kokeneimmista valmentajista sai kuitenkin joukkueensa kurssin käännettyä ja on pikku hiljaa napsinut pisteitä. Vaikka se edelleen on sarjajumbona, sen pelillinen taso on noussut alkukaudesta.

Brassikaksikko Leo Jack ja Thiago Maciel kantavat isoa roolia joukkueen pelaamisessa. Tai ainakin pitäisi. Yleispelaajana viihtyvä Jack näytti kauden alla vielä kovin keskenkuntoiselta, eikä pelaaminen vieläkään ole helppoa. Maciel on päässyt paremmin kiinni suomalaiseen lentopallokulttuuriin, saldoten alkukauden aikana 140 pistettä. Vaikka kaudet vaihtuu niin vantaalaisten pelaaminen henkilöityy edelleen kokeneeseen Toni Kankaanpäähän(34). Vuosien mittaan Kankaanpään pelirooli on pienentynyt, mutta henkisen puolen merkitys vastaavasti korostunut. Nyt Kankaanpään kanssa vastuun jakaa ex- maajoukkuelibero Pasi Hyvärinen. Kun Miro Määttänen päätti viime kauden jälkeen sanoa ”TAHDON” Savo Volleyn kosintaan, oli Ankkojen seurajohto uuden dilemman edessä. Mistä löytää Määttäsen tasoinen korvaaja. Osittain Jack tähän rooliin on istutettu, mutta tehoja kaivataan ilman muuta lisää.
Ottelu tulee olemaan Hurrikaanille enemmän henkinen – kuin pelillinen testi. Kotijoukkueen normaalipelaamisen taso riittää voittamaan Ankat, mutta miten Jussi Heino on saanut ladattua joukkueensa täyteen raivoon, ratkaisee ottelun lopputuloksen kannalta paljon. Joukkueet ovat kohdanneet historiassa 24kertaa, joista Hurrikaani on voittanut peräti 23. Vantaalaisten ainoa voitto on 29.10.2014.

-HurrikaaniMedia-