Kieku Oy:n lokakuun talkoolainen on Miska Laaksonen. Ystävällinen 38- vuotias kolmen tyttären isä on tuttu näky siellä, missä lentopallo liikkuu. Laaksonen on prototyyppi ihmiselle, joka on omistautunut Jankko lentopallolle. Koko Laaksosen perhe elää lentopallon ehdoilla. Tyttäret pelaavat, vaimo toimii d-tyttöjen joukkueenjohtajana ja isäntä valmentaa d- tyttöjä. – Olen nuorena pelannut hieman lentopalloa, käynyt kertaalleen myös Power cupissa. Palasin takaisin lentopallon pariin 2000- luvulla, kun omat tyttäret alkoivat pelaamaan, pitkän linjan betonityöntekijä tunnustaa.

Laaksosen mukaan Jankon seuratoiminta näyttäytyi aikoinaan mielenkiintoiselta, ja lopulta mies päätti liittyä mukaan toimintaan. – Jankon toiminta kiinnosti, enkä ole aikaisemmin ollut mukana missään seuratoiminnassa.

Tällä hetkellä isoimman osan miehen vapaa- ajasta haukkaa d- tyttöjen valmentaminen. – Tykkään seurata, kun junnut kehittyvät ja oppivat uusia asioita. Tyttöjen kanssa pitää osata hiukan aistia, millä tavalla uusia asioita opetetaan ja miten kommunikoidaan.

Tällä hetkellä Laaksonen toimii kolmatta vuotta tyttöjoukkueen valmentajana. Takana on myös kaksi Power cupia valmentajana, joita mies muistelee positiivisesti. – Vaikka Powerissa on hektinen aikataulu ja kiire joka paikkaan, jollain tavalla tykkään siitä ilmapiiristä. Tänä vuonna Imatralla osasin ottaa rauhallisemmin ja rennommin, enkä enää stressannut niin paljon, Laaksonen miettii.

Kaikki Laaksosen tuntevat voivat allekirjoittaa sen, että mies on äärettömän avulias, mitä tulee erilaisiin talkoisiin. Laaksonen on tuttu näky Hurrikaanin kotipeleissä, mutta vielä enemmän miestä näkee Jankon erilaisissa tapahtumissa, varsinkin valmisteluvaiheessa. – Tykkää auttaa ja rakentaa erilaisia tapahtumia. On mukavaa, jos voi olla hyödyksi. Ja minulla on hiukan paha tapa se, että kun alan tekemään, tehdään se sitten kunnolla ja tosissaan. Mies myöntää, että lentopallon kautta hänelle on tullut kaverisuhteita ja uusia ystäviä. Samoin turnausten kautta Laaksonen on päässyt verkostoitumaan ja jakamaan muiden valmentajien kanssa valmennusajatuksia.

-Olen aika varma, että jotain hommaa minulle on suunniteltu, mies naurahtaa, kun puhe kääntyy Loimaalla järjestettävään maailman suurimpaan lentopallotapahtumaan Power cupiin. Ennakkoaavistus osui nappiin, sillä Laaksosen kaltaisille moniosaajille on luvassa talkootöitä varmasti.

Lähes jokaisessa urheiluseurassa on sama ongelma, mistä löytää sitoutuneita talkoolaisia pyörittämään vapaaehtoistyötä. Jankko lentopallossa tilanne on suhteellisen positiivinen. Seuraan on liittynyt aikojen saatossa useita ahkeria ja sitoutuneita talkoolaisia. Yksi tällainen on Laaksonen, jonka varaan voi laskea minkälaisen tehtävän tahansa. Minkä mies lupaa, se myös pitää. Näistä ”laaksosista” kaikki urheiluseurat ja vapaaehtoisjärjestöt haaveilevat, Jankko lentopallo on onnellisessa asemassa, että Miska Laaksonen on nimenomaan Jankko lentopallon toiminnassa mukana.