Hurrikaani- Loimaa ja Mikko Oivanen (198cm,30v) ovat solmineet alkavan kauden kattavan pelaajasopimuksen. Sopimuksesta keskusteltiin seurajohdon ja Oivasen välillä jo keväällä, mutta silloin MiO (Mikko Oivanen) halusi vielä seurata ulkomaan tilannetta. Kun ulkomailta ei tullut miestä miellyttävää tarjousta, päätti puoli tuntia velipoikaansa Mattia nuorempi hakkuri tehdä Hurrikaanin kanssa vuoden mittaisen sopimuksen. – Olen sen verran reissannut ulkomailla, etten halunnut ihan mihin tahansa enää lähteä. Eikä sieltä nyt mitään ihan maagista tarjousta lopulta tullut. Loimaalle oli sitä vastoin helppo tulla. Matti on kehunut organisaatiota ja täällä on ainakin velipoika hoidettu kuntoon, viittaa MiO Bliss Clinic asiantuntevaan hoitoon. Myös Arto Savosen fysiikkavalmennus oli asia, josta MiO vakuuttui. – Suomessa keskitytään auttamaan pelaajaa paremmin kuin muualla. Täällä halutaan pitää pelaaja mahdollisimman hyvässä kunnossa ja huoltaviin harjoituksiin keskitytään muuta Eurooppaa paremmin, summaa MiO.

Oivasen veljekset ovat aikaisemmin pelanneet samassa seurajoukkueessa kaudella 2005-2006, jolloin veljespari pelasi Raision Loimussa. Sen jälkeen MiO:n tie on vienyt yhden Rovaniemellä (Santasport) vietetyn kauden jälkeen Turkkiin, Puolaan, Ranskaan, Kiinaan ja Iraniin. Pienen aikaa MiO ehti pelaamaan myös Hurrikaanissa. Tämä tapahtui kauden 2012-2013 alussa, ennen kuin maajoukkuehakkuri jatkoi matkaa Pariisiin. – Olen seuraillut ulkomailla pelatessani tarkkaan Suomen liigaa ja huomannut, että sarja on aika kovatasoinen. Kärjessä on tiukkaa ja kärkipään joukkueet ovat kovia. Aikaisemmilta Suomen kausilta mies on saalistanut kaksi Suomen Mestaruutta ja yhden Suomen cupin voiton. Henkilökohtaisista meriiteistä voi mainita kauden parhaan miesjuniorin palkinnon vuodelta 2003 ja kauden parhaan mieslentopalloilijan tittelin kauden 2009 päätteeksi. Maajoukkueessa MiO on pelannut yli 200 ottelua ja Mestaruusliigassa yli 100 ottelua.

MiO:n tulo Hurrikaaniin tietää joukkueen tulivoiman kasvamista. Kova käsi ja vahva aloitussyöttö ovat olleet aina miehen vahvuuksia. Niitä vahvuuksia yrittää hyödyntää päävalmentaja Rantanen kun kausi starttaa lokakuun puolivälissä. Selvää on, että Mikon saapumisen jälkeen loimaalaiset ilmoittautuvat mukaan mestaruustaistoon. Sen myöntää myös hakkuri itse. – Tiikerit ja Valepa ovat vahvoja, meidän lisäksi. Itsellä on kovat halut pelata mestaruudesta.

Rantanen on mielissään nuoremman Oivasen liittymisestä joukkueen vahvuuteen. – Saatiin kokenut ja kova ammattimies. Ainakin pää kestää tiukassa paikassa. Samoin, nyt tulivoimaa riittää molempiin laitoihin, miettii päävalmentaja. Rantanen ei näe nuoremman Oivasen tulon myötä menestyspaineiden kasvamista. – Meillä on tavallaan aina paineita menestymisestä. Se ei haittaa. Ja Mikko haluaa ottaa paineita ja voittaa, se ilman muuta auttaa meitä pitkässä juoksussa.

MiO on ensimmäisen kerran Hurrikaani-paidassa torstaina Korsossa kun joukkue kohtaa jo toistamiseen Vantaan Ducksin. Ja lauantaina veljespari taistelee musta-keltaisessa peliasussa Uudessakaupungissa Loimua vastaan.

 

-Hurrikaani tiedotus