Ensimmäiseen Mestaruusliigakauteen valmistautuva keskipelaaja Miika Haapaniemi ei ole pahemmin nauttimaan lämpimästä kesästä. Yli kaksimetrisen miehen on pitänyt lentopallo kiireisenä. Hurrikaanin joukkuetreenien lisäksi kesä on kulunut alle 20- vuotiaiden maajoukkueringissä. – Keväällä olimme turnauksessa Sloveniassa ja nyt valmistaudutaan Em- kisoihin Italiassa. – Vielä tulee pari leiritystä ennen kisoja, muuten mennään Hurrikaanin treeniohjelman mukaan.

Vaikka Haapaniemellä on takana vasta muutama kuukausi Loimaalla ja Hurrikaanissa, mies on tykästynyt uuteen paikkakuntaan. – Loimaalla on mainiot treenipaikat, ei moitittavaa. – Loimaa ei ole ollenkaan hullumpi paikka asua, Oriveden Ponnistuksen kasvatti kiittele.

Hyppäys Kuortaneelta urheilulukiosta Hurrikaaniin ja ammattiorganisaatioon on ollut selvä. Mutta isoimmat erot ovat olleet treenien laadussa. – Harjoitusmäärät on suht samanlaiset, mutta totta kai treeneissä on kovempi taso ja syke koko ajan. – Ja koko ajan tulee valmennukselta neuvoja, joten täällä kehittyy väkisinkin.

Haapaniemen lentopallontäyteinen kesä on ollut niin kiireinen, ettei mies oikein ole mutta ehtinyt, kuin harjoittelemaan, pelaamaan ja lepäämään. Kesäfestarit ovat kaikki käymättä. – Ei ole oikein ehtinyt, eikä kiinnostanutkaan. – Jos saisin yhden täysin lentopallovapaan kesäviikon, käyttäisin sen kaverien kanssa hengailuun ja uimiseen, keskipelaaja haaveilee.

Mestaruusliigakausi alkaa lokakuun ensimmäisenä päivänä, mutta nuoren maajoukkuemiehen mielessä liiga- avaus jo pyörii. Perhosiakin vatsasta saattaa pelipäivän aamuna löytyä. – Odotan todella innolla pelejä uudessa joukkueessa ja uuden kotiyleisön edessä.

 

-HurrikaaniMedia-