Vantaa Ducks – Hurrikaani 1-3 (28-26,20-25,17-25,24-26)

Hurrikaanin viikon ensimmäinen vieraspeli Vantaan Ducksien vieraaksi ei olisi voinut lähteä synkeämmistä lähtökohdista. Päävalmentaja Lauri Rantasen lisäksi Matti Oivanen, Dmitry Shestak ja Petteri Friberg olivat kuumesairauden takia poissa kokoonpanosta. Rantasta tuurasi Jukka Lehti ja vaihtopelaajisto oli kaventunut poissaolojen takia kahteen mieheen (Matti Toivola,Max Staples). Isoin tontti oli Tapio Toiviaisella, joka pelasi keskipelaajana tuuraten Oivasta. – Joukkue käsitteli tilanteen positiivisesti. Tällainen joko tiivistää joukkuetta, tai sitten tätä voi käyttää hyvänä tekosyynä. Me käsittelimme tilanteen juuri oikein, Tomi Rumpunen totesi. Rumpunen halusi nostaa esille Toiviaisen (10pist.hyök%57) iltapuhteen, joka oli erinomainen. Vaikka Toiviainen on urallaan aikaisemminkin pelannut keskipelaajana, tilanne ei ollut nuorelle miehelle missään nimessä helppo. – Ducks aloitti hyvin. Heillä onnistui lähes kaikki. Tiesimme kuitenkin, miten he pelaavat ja toisesta erästä alkaen pääsimme paremmin kiinni. Silti, Tapsalta älyttömän hieno peli. Tällaiset pelaajat, jotka voivat pelata monelle eri pelipaikalla, ovat joukkueelle kullan kalliita, Rumpunen jatkoi suitsutusta.
Ducks tiedettiin, että se tulee kotona vahvasti. Se on monessa pelissä saanut vahvalla aloitussyötöllä vastustajan vastaanoton rikki, mutta nyt Rumpunen ja Jesse Mäntylä hoitelivat ammattimaisesti ankkojen ässäyritykset.
Niin koomiselta kuin se kuulostaakin, Hurrikaani pelasi yhden kauden ehjimmistä otteluista. Se hyökkäsi niin tehokkaasti, että saldona oli vain kolme suoraa hyökkäysvirhettä ja hyökkäysprosentti nousi 60%:iin. Sen lisäksi lähes virheetön vastaanottopelaaminen tarjosi joukkueelle jatkuvasti mahdollisuuksia monipuoliseen hyökkäämiseen. Ja Maksim Buculjevic nautti tästä tilanteesta. Serbialainen saldosi passarille komeat kahdeksan pistettä ja tarjoili palloa niin keskelle kuin laitaan.
– Eihän tämä helppo tilanne todellakaan ollut, mutta selvittiin hienosti. Itsellä oli jopa yllättävän helppoa olla päävalmentajana. Kun vaihtopelaajia ei ollut kuin pari kappaletta, ei tarvinnut stressata sitäkään, ketä olisi vaihtanut kentällä, nauroi uransa ensimmäistä kertaa liigatasolla päävalmentanut Lehti. Lehti jakoi kiitosta Rumpusen tapaan Toiviaiselle, joka oli verkolla murhaavan tehokas. – Siihen nähden, että Tapsa ja Bucu ovat parit treenit vetäneet alle, niin keskihyökkäys toimi hienosti.
Hurrikaanin tasaisesta pelaamisen tasosta kertoo paljon tilastot, joissa viisi pelaajaa merkkautti vähintään kymmenen pistettä. Joukkueen kuumimmat pelaajat olivat Tom Douglas-Powell(22pist.hyök%63,4torjuntaa) ja Antti Ropponen (21pist.hyök%57). Kaikkiaan kolmikon Ropponen-Rumpunen-Douglas-Powell hyökkäystehokkuus oli 58,5%, joille ei kovin helposti otteluja häviä.

Ottelun jälkeen Rumpunen siirsi katseen jo lauantaille, jolloin odottaa kova testi Kokkolassa Tiikereitä vastaan. – Meille jäi edelliseltä vierasreissulta Kokkolasta aika paljon hampaankoloon, joten nyt lähdetään voittamaan. Samoilla ajatuksilla oli Lehti. Hätä-apu-päävalmentajan ensimmäinen toive kuitenkin oli, ettei joukkueesta enää kukaan muu sairastuisi.
-HurrikaaniMedia-