Jatkumo, pysyvyys, pelifilosofia ja joukkueharmonia. Näillä kaikilla termeillä voi kuvailla Lentopalloseura Ettaa, joka on aloittanut kuluvan liigasesongin mahtavasti. Vain yksi tappio ja yhdeksän voittoa. Voittojen ja liigajohtajan viittaa isompi asia on tapa, jolla Etta on itsensä kiilannut kärkeen. Ohi megasuosikki Valepan ja ohi kestomenestyjä Hurrikaanin. Olli Kuoksa on saanut rakentaa rauhassa, korostetaan RAUHASSA, oman näköistä joukkuetta. Oulussa ei ole ollut mahdollisuutta lyödä euroja tiskiin ja hankkia pelaajia ulkomailta tusinoittain. Kuoksa & kumppanit ovat halunneet ja osittain taloudellisen tilanteen edessä, koonneet joukkueen aina muiden joukkueiden hylkimistä pelaajista. Ja viime vuosien tulokset puhuvat puolestaan. Monen liigapelaajan ura on lähtenyt uuteen nousuun ”Aapontien Aleknon” alaisuudessa. Toisaalta, Kuoksa on antanut nuorille pelaajille mahdollisuuden ja sallinut virheet. Päävalmentaja on nostanut Eetu Pennasen, Antti Ronkaisen ja Niko Haapakosken tasolle, jota kukaan ei olisi uskonut. Pennanen ja Haapakoski ovat kiilanneet itsensä aina maajoukkueeseen saakka. Kun sama pelaajarunko on ollut koossa jo vuosia, tietynlainen ettalaisuus on muodostunut ja heijastunut peli-ideologiaan.

Nykyään Etta henkilöityy päävalmentaja Kuoksaan tai joukkueen monivuotiseen luottopelaaja Anssi Hakalaan. Miehet muodostavat tiiviin yhteyden. Hakala johtaa joukkuetta kentällä esimerkillä, Kuoksa taas pitää suitsista kiinni penkillä. Näiden herrojen kainalossa on liigadebytanttien ollut turvallinen kehittyä.

Silti, tämän kauden alku on ollut parasta Ettaa koskaan. Se on pelannut tyypillistä ”kuoksamaista” lentopalloa. Vahvan vastaanoton jälkeen joukkue hyökkää viisaasti ja nöyrästi. Se on tehnyt koko liigassa vähiten suoria hyökkäysvirheitä, jos kaksi ottelua vähemmän pelannutta Akaata ei lasketa.

Vasta 18-vuotias hakkuri Joonas Jokela on kantanut Pennasen ohella päävastuuta hyökkäysten päättämisestä. Jokelan toinen liigakausi on jatkumoa tulokaskaudelle. Jo viime kaudella Jokela jaksoi pelata hämmästyttävän hyvällä tasolla illasta toiseen. Nyt vauhti on vain kiihtynyt. Miehelle palloa tarjoaa 21-vuotias Niko Haapakoski. Sen lisäksi Antti Ronkainen (21) säestää toisella laidalla. Tässä Haapakoski-Jokela-Ronkainen-Pennanen nelikossa tiivistyy nyky-Etta erinomaisesti. Verrattain nuorta voimaa, joka uskaltaa ja ennen kaikkea- haluaa voittaa ja ratkaista pelejä.

Oululaisten alkukauden lento on ollut kotimaiselle lentopallolle parasta vuosiin. Se on kiilannut itsensä kärkeen, tuonut uusia tuulia ja synnyttänyt lentopallobuumin paikkakunnalle. Edellistä kotipeliä Valepaa vastaan oli katsomassa lähes 1100 katsojaa! Yleisömäärä kelpaisi mille tahansa seuralle. Ettan menestymistä toivoo varmasti jokainen lentopalloniilo tässä valtakunnassa. Ja kaikki on tehty rauhallisesti, ilman hötkyilyjä.

Lauantain ottelun juoni on hyvin selkeä. Kotijoukkue Hurrikaani lähtee otteluun kolmen pelin tappioputkessa. Ahdistus pelaamisesta on aistittavissa. Vieraat hyökkäävät varmasti avauserässä kovaa päälle. Kuoksa tietää, että nyt jos koskaan on mahdollisuus ryövätä Loimaalta pisteet. On päivänselvää, että vieraat yrittävät horjuttaa ennestään horjuvaa Hurrikaanin itseluottamusta. Lauri Rantanen on luultavasti viettänyt pitkiä päiviä joukkueen kanssa harjoitellen ja keskustellen. Joukkue tarvitsee nyt sytyttäjän, joka ottaisi koko joukkueen reppuselkään. Ihmetempuilla se ei onnistu. Se vaatii parketilla onnistumisia. Pitkästä aikaa näiden joukkueiden kohtaamisessa on todella vahva taistelun tuoksu.

-HurrikaaniMedia-