Loimaalla pelataan vuoden 2016 ensimmäinen kotiottelu kun Hurrikaani isännöi Vammalan Lentopalloa. Kaikkiaan joukkueiden kohtaaminen on jo 35. yhteenotto. Aikaisemmissa otteluissa Valepa on ollut lievästi niskan päällä. Sastamalan ylpeys on voittanut 19 kertaa ja Hurrikaani 15 kertaa. Loimaalla on pelattu 17 ottelua, joista kotijoukkue Hurrikaani on poistunut kymmenen kertaa voittajana ja Valepa seitsemän. Viime kaudella vielä Ville Kakon valmentama loimaalaisjoukkue tiputti hiukan yllättäen Ugis Krastinsin joukot ulos finaalista, kun se hävisi välieräsarjan Hurrikaanille 4-2. Ja tämän kauden ensimmäinen kohtaaminenkin päättyi Sastamalassa Hurrikaanille 3-2. Tilastojen valossa Hurrikaani on ottelun suosikki, mutta urheilujargoniaa mukaillen, päivän kunto ja vireystila ratkaisee kaiken.

Valepa ilmoitti kesällä, että se tullee tavoittelemaan lähitulevaisuudessa Mestarien liigan paikkaa. Tietyissä lentopallopiireissä ilmoitus aiheutti hilpeyttä, toisaalla julistus leimattiin yltiörohkeaksi. Seura on osoittanut, että puheet eivät olleet tuulesta revittyjä. Se nappasi Mikko Eskon ja Urpo Sivulan. Ensin mainittu päätti toistakymmentä vuotta pitkän Euroopan kierroksen ja palasi takaisin kotiin. Sivulan siirto olisi ollut, ilman EM-kisoissa katkennutta akillesjännettä ja siitä johtuvaa koko kauden sairauslomaa, kesän kovimpia pelaajasiirtoja kotimaassa Eskon jälkeen. Maajoukkuehakkurin loukkaantumista ei kauaa seuran toimistolla surkuteltu vaan tilalle hankittiin ukrainalainen Stanislav Neviadomskyi (21v, 204cm). Ja kymmenisen liigapeliä sitten tulivoima vain lisääntyi kun venezuelalainen Jesus Chourio (25v, 196cm) liittyi Valepaan. Kaikki kielivät, että Sastamalassa tehdään hommia historiallisen Mestarien liigan eteen.

Kun ennestään Olli Kunnari, viidesti torjuntatilaston voittanut Eduard Venski ja vihdoin ja viimein läpimurtoa Mestaruusliigan eliittiin tekevä Elviss Krastins jatkavat joukkueessa, on Hurrikaanilla lauantaina vuorossa todellinen testi. Valepa osoitti tehokkuuttaan keskiviikkona kun se ainoana joukkueena on enää mukana CEV-cupissa. Ensimmäisen osan se voitti kotonaan romanialaista Volei Municipa Zalauta vastaan jopa melko vaivattomasti 3-1.

Hurrikaani on aloittanut tämän vuoden kahdella voitolla (KoVe ja Lakkapää) ja yhdellä tappiolla (Etta). Vaikka kolmesta pelistä on irronnut viisi pistettä, pelin taso ei vielä ole sitä mitä voi odottaa. Tällä hetkellä suurimmat ongelmat on joukkueen terveydentilan kanssa. Oulussa Ettan vieraana kentälle oli osittain pakko laittaa puolikuntoisia pelaajia, joten toivottavaa on joukkueen terveystilanteen paraneminen pikku hiljaa.

Lauantaina Luke Smith on varmuudella pois takareisivamman takia, mutta Ryan Jay Owensin ja Mohamed Alhachdadin pelaaminen on melko varmaa. Nähtäväksi jää, joko Matti Oivanen pystyisi pelaamaan kauden ensimmäisen ottelun alusta loppuun saakka. Tässä pelissä Oivasen hyppysyöttöjä tarvittaisiin, sillä vastassa on liigan paras vastaanottojoukkue Kunnarin ja libero Jarmo Korhosen johdolla.

Ottelun ratkaisu saattaa tulla hakkuripelin kautta. Marokkolainen Alhachdadi (15,6pist/ott.) on Hurrikaanin kautta aikojen paras hakkuri. Verkon toiselle puolelle asettuva Chourio (16,7pist/ott) on ollut tehokas tultuaan Suomeen. Kumman pelaajan taso pysyy paremmin tiukan ja ulottuvan torjunnan edessä, saattaa viedä joukkueensa voittoon. Verkolla nähdään melkoista ryminää, sillä Venskin lisäksi Ukrainasta saapunut Andrei Levchenko on saldonnut tähän mennessä jo 164pistettä (24ässää,39torjuntaa). Vastaavasti kotijoukkueen Kosti Shumov on noussut Hurrikaanin tärkeimmäksi yksittäiseksi pelaajaksi. Shumov on pelaamassaan 12 ottelussa kirjauttanut 96pistettä (4ässää,34torjuntaa). Shumovin ja Hurrikaanin välisien pelaajaneuvottelujen ratkeamista odotetaan Loimaalla yhtä kiivaasti kuin Ruotsissa Olof Palmen murhan selviämistä. Tällä hetkellä näyttää, että loimaalaiset saavat ”mysteerinsä” ennemmin päätökseen kuin ruotsalaiset omansa.

Ottelu lauantaina alkaa tuttuun tapaan ennen lauantai-illan saunavuoroa kello 17.00. Katsojia muistutetaan, että kannattaa tulla ajoissa. Odotettavissa on ainakin lähes täysi tupa ja jonot lipunmyynnissä kannattaa ennakoida etukäteen.

-Hurrikaani tiedotus-