Koko kauden liigan kärjessä keikkunut Valepa saapuu sunnuntaina Loimaalle Olli Kunnarin johdolla. Kovassa otteluruuhkassa huhkiva Valepa on pelannut tämän vuoden puolella ennen sunnuntaita kaksi Mestaruusliigan ottelua ja kaksi Suomen cupin ottelua. Tämän lisäksi listalta löytyy keskiviikkoinen vieraspeli Turkissa Challenge Cupissa Fenerbahcea vastaan. Kunnarin työlistaan lisätään vielä kolme loistavasti mennyttä MM-karsintapeliä niin Ugis Krastinsilla on kova paikka valita seitsemän tervettä ja pelivalmista pelaajaa parketille.  Odotettavissa onkin, että Krastins kierrättää pelaajiaan jonkin verran.

Valepan pelillinen johtajuus on rakennettu Kunnarin ympärille, mutta hollantilainen Sjoerd Hoogendoorn on nuoresta iästä ( 22- v ) huolimatta ottanut yllättävänkin paljon vastuuta hyökkäysten päättämisessä. Vasenkätinen ja äärispositiivinen hakkuri on onnistunut debyyttikaudellaan Suomessa erinomaisesti. Myös Elviss Krastinsin peli on mennyt eteenpäin ja nuoren miehen peliä on ilo seurata. Pelirohkea ja fyysisesti valmis yleispelaaja on päässyt jo haistelemaan Tuomas Sammelvuon aikakaudella miesten maajoukkuerinkiä. Hänestä on kasvamassa Valepalle ja maajoukkueelle vastuunkantaja seuraavan parin vuoden aikana.

Hurrikaani ja Valepa ovat kohdanneet liigahistoriassa 22 kertaa, joista Valepa on onnistunut voittamaan 13 ja Hurrikaani yhdeksän peliä. Tällä kaudella joukkueet ovat kohdanneet jo kolme kertaa, joista jokainen on päättänyt sastamalalaisten voittoon. Viimeisin tappio Valepalle on viime viikolta Suomen cupin välieräottelusta, jonka jälkeen Ville Kakko vietti joukkueen kanssa toista tuntia Vexve- areenan pukutiloissa.

Ottelussa kohtaavat myös kaksi tämän hetken Mestaruusliiga ahkerinta torjujaa. Hurrikaanin keskipelaaja Tuukka Anttila ( 34-v ) on napannut liigauransa aikana 944 torjuntaa ja ennen lauantain Etta- peliä Valepan Eduard Venskin ( 36-v ) vastaava saldo näyttää lukemaa 1296 torjuntaa. Tämä kaksikko on vuosien saatossa ollut tuttu näky torjuntatilaston kärkipäässä, Venskin voittaessa peräti neljä kertaa liigan torjuntatilaston.

Ottelun arvo korostuu kevään lähestyessä, molemmat joukkueet jahtaavat liigan kärkipaikkaa ja kotietua pudotuspeleissä loppuun saakka. Näin tästä sunnuntain jännitysnäytelmästä ei ainakaan pelillisiä panoksia puutu. Ottelun voittaja ottaa pienen askeleen lähemmäs sarjataulukon kärkeä, joka tällä hetkellä on äärimmäisen tasainen.

-Hurrikaani tiedotus-