Lentopallomaajoukkueen päävalmentaja Tuomas Sammelvuo nimesi tammikuun alussa Berliinissä pelattaviin olympiakarsintoihin kolme pelaajaa Hurrikaanista. Eemeli Kouki (14maaottelua) ja Kosti Shumov (221maaottelua) olivat luonnolliset valinnat. Sen sijaan tällä kaudella paljon vastuuta ja peliaikaa Nicola Giolitolta saanut Mauri Kurppa on positiivinen yllätys ensikertalaisena. Kurppa on syyskauden aikana pelannut paljon ja käyttänyt avautuneet mahdollisuudet hyväkseen. Maajoukkueessa ykköspassari on Turkissa Galatasarayssa passaava Eemi Tervaportti, mutta Loimun passari Ville Junturan kanssa Kurppa kilpailee karsintaturnauksen kakkospassarin roolista.

– Mauri on tehnyt hirvittävän määrän töitä seurajoukkueessa ja nyt se tuottaa tulosta. Palkinto kovasta työstä tulee nyt. Olen nähnyt monta Maurin peliä tällä kaudella ja hän on pelannut hyvin, Sammelvuo perusteli päätöstä.

Kansainvälisissä peleissä on totuttu, että passaritkin ovat lähes kaksimetrisiä ja ulottuvia. Sammelvuon mukaan pituus ei ole välttämättömyys. – Turha murehtia asioita, joihin ei itse voi vaikuttaa. Passarin tärkein asia on heittää hyvää passia.

22- vuotias Kurppa on vakiokasvo juniorimaajoukkueissa, mutta nyt mies pääsee ensimmäistä kertaa maajoukkuerinkiin aikuisten tasolla. Syksy on mennyt pelien osalta hyvin ja vastuuta Gioliton peluutuksessa on tullut paljon. Nuori mies kiittelee Gioliton harjoituksia ja vaatimustasoa vuolaasti.

– Hyvää ja kovaa treeniä on tullut tehtyä ja kiitos on tässä. Menen pelaamaan omalla tyylilläni, samalla tavalla kuin seurajoukkueessakin. Yritän olla ovela ja luova. Välillä täytyy pelata kurinalaisesti, mutta haluan olla myös ennalta-arvaamaton.

Neljäs Hurrikaani-taustainen pelaaja on hierojana toimiva Jani Niskakangas. Listalta löytyy myös Jankossa pelannut Isku-hakkuri Samuli Kaislasalo ja Hurrikaanissakin pelanneet Antti Poikela ja Tomi Rumpunen.

-Hurrikaani tiedotus-