Lentopalloliitto valitsi viikolla viime kauden ansioituneet ja menestyneet lentopalloilijat eri kategorioissa. Peräti kolme palkintoa tuli Hurrikaanin organisaatioon, ja sen lisäksi tuli vielä yksi ”sivuosuma”.

Eniten palkintoja palkintogaalassa rohmusi ensimmäisen kauden Mestaruusliigassa pelannut yleispelaaja Luka Marttila, jolle myönnettiin Vuoden miesjuniori ja Kauden läpimurtopelaaja- palkinnot. Liigatulokkaan kausi Hurrikaani- paidassa oli lähes täydellinen. Runkosarjassa 398 pistettä, 31 ässäsyöttöä ja 21 torjuntaa. Tämäkään ei 19- vuotiaalle yleispelaajalle riittänyt, vaan vauhti kasvoi pudotuspeleihin mentäessä. Kauden tärkeimmissä peleissä Marttila nakutti 16,35 pisteen ottelukohtaisella pistekeskiarvolla, jolla mies oli lopulta pudotuspelien kuudenneksi tehokkain pelaaja.


Kuvassa: Valtteri Arra, Luka Marttila sekä Anssi Rämö.

-Onhan se hienoa saada tunnustusta. En kuitenkaan osaa ottaa näistä palkinnoista paineita, päinvastoin. – Palkinnot on osoitus siitä, että jotain on tehty oikein, yleispelaaja lataa vaatimattomasti. – Kausi on ilmeisesti mennyt ihan ok, pääsin miesten maajoukkuerinkiin, liigakausi kulki kivasti ja nuorten maajoukkueessakin tuli onnistumisia, referoi Marttila omaa mennyttä kauttaan.

Mennyt kesä on ollut nuorelle miehelle kiireinen. Miesten ja nuorten maajoukkuepelit ja -leiritykset ovat pitäneet kiireisenä, mutta myös Hurrikaanin kesätreenit ovat taanneet sen, ettei vapaa- ajan ongelmia ole tullut. – Aika lentopallon täyteinen kesä ollut. Mutta tykkään, että on ollut paljon harjoituksia. Pari viikkoa oli lomaa kauden jälkeen ja omatoimijaksolla pääsi käymään kotona ja näkemään kavereita, veljeskolmikon vanhin miettii.

Marttilan perheeseen tuli Kauden nuorisovalmentaja- palkinto, kun isä- Marttila (Antti- Jussi) kävi pokkaamassa arvostetun pystin. – Onhan se tossa (isä) aika kauan talkoilla tehnyt valmennushommia. Kai se hieno palkinto on isällekin, poika pohtii. Isä- Marttilan kädenjälki näkyy parhaiten, kun seuraa perheen poikakolmikon tekemisiä pelikentällä: Lukalla alkaa toinen kausi Hurrikaanissa, Nooa solmi kesällä ensimmäisen liigasopimuksen Loimaalle ja kolmikon nuorimpana Eemi tekee jo vahvaa työtä kohti liigaparketteja.


Kuvassa: Antti-Jussi Marttila sekä Kati Marttila

Näiden palkintojen lisäksi, Hurrikaani- Loimaa sai Vuoden liigatiedottaja- palkinnon. Perusteluina oli nopea tiedottaminen, sosiaalisen median taitava käyttö ja Ruutu- tuotanto. Mediapalkinto on Hurrikaanille liigahistoriassa toinen.

Runsaiden palkitsemisten kliimaksi oli Riikka Lehtosen valinta Suomen Lentopallon Hall Of Fame- jäseneksi 33. jäsenenä. Lehtosen ura on ollut käsittämättömän pitkä ja menestyksekäs. Lehtonen on voittanut Mestarien liigan kahdesti RC Cannesin riveissä. Kansallisten sarjojen mestaruudet löytyvät Suomen lisäksi myös Ranskan, Italian ja Malediivien pääsarjoista. Suomessa hänet on palkittu neljästi Vuoden lentopalloilijana. Hurrikaani- Loimaa onnittelee  myös Lehtosta pitkästä urasta ja esikuvana olemisesta lentopallojunioreille.


Kuvassa: Riikka Lehtonen Toni Flinkin haastateltavana.

-HurrikaaniMedia-