Joel Banksin valmentama Suomen lentopallomaajoukkue, työnimeltään Veljekset, jatkavat kiivasta maajoukkuekesää tulevana viikonloppuna Akaassa. Veljekset kohtaavat lauantaina Unkarin Hopeisen liigan avauskierroksella. Maajoukkueen riveissä viilettää myös loimaalaisille tutut pelaajat, Luka Marttila ja Miro Leinonen. Molemmille pelaajille maajoukkuekesä on ensimmäinen ja takana on maajoukkuedebyytti. Nuorten miesten matka kohti maajoukkuetta on ollut lähes satumainen. Leinosesta tuli kolmannen polven maajoukkuepelaaja tänä keväänä. Keskipelaajan isoisä Olavi Leinonen pelasi vuosien 1966-1972 aikana yhteensä 133 maaottelua, isä Sami Leinonen 1993-1995 30 ottelua ja nyt tuorein painos on saanut jalkansa maajoukkueeseen.

Samantyyppistä tarunhohtoista saagaa kirjoittaa myös Marttila. Kulunut Mestaruusliigakausi oli yleispelaajalle ensimmäinen. Marttila tuli Kuortaneelta Hurrikaaniin, ja varasti heti toisen pelaavan laiturin paikan. Kun ensimmäiset muutaman pelin arastelut ja jännittämiset oli kuitattu, pelaamisen taso oli kuin kokeneemmallakin konkarilla. Eikä vauhti hiljentynyt edes pudotuspeleissä panosten kasvaessa. Myös Marttila sai hyvin menneestä kaudesta maajoukkueen päävalmentajalta palkinnoksi kutsun maajoukkueeseen. – On ollut kivaa ja jännää. Minut on otettu maajoukkueessa hyvin mukaan, sen suhteen ei ole ollut ongelmaa, yleispelaaja paljastaa. Tuttuun vaatimattomaan tyyliin mies ei kuitenkaan henkseleitä paukuttele. – Ei se peli muutu maajoukkueessakaan. Lentopalloa se on täälläkin, Marttila hymähtää.

Molemmilla pelaajilla on alla pitkä ja tiivis Mestaruusliigakausi, ja sen päälle nyt maajoukkueleirityksiä. Ainakaan Marttilan mukaan bensa ei ole loppumassa koneesta. Sen maajoukkuekutsu kuitenkin sai aikaan, että miehen lukion viimeinen kurssi siirtyy nyt syksyyn.

Molemmille nuorukaisille kutsu maajoukkueeseen on ollut selviö, niin hyvin kaksikko liigakaudesta suoriutui. Kun maajoukkuekomennus jossain vaiheessa päättyy, hyppää Hurrikaanin kesätreeneihin hiukan kokeneempi ja karaistuneempi duo. Henkisesti valmiimpana kohti ensi syksynä alkavaa Mestaruusliigakautta.

Maajoukkueen perinteisiin kuuluu, että tulokkaiden tukkamuotia “parannellaan”. Tässä Luka Marttilan ja Miro Leinosen kesä-look.

-HurrikaaniMedia-