Hurrikaanin joukkueen huoltamisesta ja hieronnasta vastaa tälläkin kaudella urheiluvälinekauppias ja fysioterapeutti Martti Salonen. Saloselle alkava Mestaruusliigakausi on kolmas. Ensimmäisellä liigakaudella mies kiersi vain vieraspelit, mutta viime kaudella Salonen oli mukana sekä koti- että vieraspeleissä.

– Oma yleisurheilutausta auttaa ymmärtämään lentopalloilijoiden vammojen ja lihashuollon merkityksen. Salonen on tuttu näky loimaalaisessa joukkueurheilussa huoltajana. – Aloitin nämä hommat vuonna 1989 Loimaan Palloilijoiden pesäpallojoukkueen huoltajana. Sitä tuli tehtyä kymmenisen vuotta. Sen jälkeen hieroin oman yrityksen nimiin. Kakon Ville soitti kolme vuotta sitten ja kysyi halukkuutta lähteä Hurrikaaniin mukaan ja tässä sitä nyt edelleen ollaan, hymyilee turkulaislähtöinen Salonen. Salosen työnkuva on melko monipuolinen.

Pelipäivinä työhön kuuluu teippaukset, juomien tekemiset ja pienet lihasten ”herättelyt”. Välillä mies toimii myös psykologina. – Kyllähän hierontapöydän äärellä jutellaan pelaajien kanssa asioista laidasta laitaan. Ei pelkästään lentopallosta vaan ihan normaalista elämästä. Ja kaikki mitä pelaajien kanssa jutellaan, pysyy seinien sisäpuolella eikä niistä jutella muille. Se on aina ollut selvä asia.

Kun puhe kääntyy pelaajiin, Salonen toteaa jokaisen olevan hyvin erilainen. – Toiset tulevat hierottavaksi kerran viikossa, toisille riittää kerta kuukaudessa. Myös hierottavat lihakset vaihtelevat, yleensä jalat ovat kaikilla hoidon tarpeessa. Viime vuosina Hurrikaani on säästynyt pahoilta loukkaantumisilta ja joukkueen fysiolla on siihen selvä näkemys. – Joukkue on täynnä ammattiurheilijoita, jotka pitävät kropastaan hyvää huolta. Venyttelyt ennen ja jälkeen harjoitusten ja pelien ennaltaehkäisevät tehokkaasti lihasvammoja. Iso kiitos myös Savosen Artolle, jonka voimaharjoittelu on pitänyt miehet kunnossa.

Kahden aikaisemman kauden aikana Salonen on joutunut hieromaan milloin missäkin. Yksi spesiaalipaikka on joukkueen Vuorisen liikenteen linja-auto, jossa pelaajat saattavat maata käytävällä, Salonen vessan alarappusella seisten ja hieroen. – Siinä menee matkustaminenkin mukavasti kun on jotain tekemistä. Se on itse asiassa aika hyväkin paikka hieroa.

Kun vuodesta lentopallon parissa kuluu noin seitsemän kuukautta ja tuhansia kilometrejä bussissa matkustamista, täytyy joku asia olla motivaattorina. Salosen mukaan se on kuuluminen joukkueeseen ja saada olla lähellä huippu-urheilijoita.

– Hurrikaanissa on ollut helppo toimia. Jokainen on oman asiansa ammattilainen. Meillä on tiivis kolmikko joukkueenjohtaja Jussi Vuolteen ja liikennöitsijä Jukka Vuorisen kanssa. Pelimatkoilla meillä on ihan omat jutut ja hotellissa jaamme kolmisin hotellihuoneen. Sitten meillä on vielä sellainen hauska perinne, että kahden hengen hotellihuoneessa pisin kaveri, eli Vuolle joutuu varavuoteeseen. Näin on tehty joka kerta ja näin tehdään jatkossakin. Näistä pienistä jutuista syntyy se fiilis, että tätä jaksaa tehdä.

Loimaalla Salosen tuntevat kaikki vähänkin urheilun kanssa tekemisissä olevat. Urheiluvälinekauppias ja fysioterapia ovat yhtälö, jota hyväksikäyttää iso osa loimaalaisia ja Loimaan alueen urheiluseuroja. Sama asia kuin joukkueenjohtaja Vuolteella, Salosestakaan kukaan ei varmasti keksi mitään pahaa sanottavaa. Ei siis ihme, että kaksikko Vuolle & Salonen jatkaa yhteistä matkaa Hurrikaanin kanssa. Näille jos joillekin, soisi sen kultaisen mitalin kauden päätteeksi.

-Hurrikaani tiedotus-