Viime kaudella läpimurron liigakentille tehnyt yleispelaaja Luka Marttila siirtyy välittömästi italialaiseen Vero Volley Monzaan. Milanossa pelaava Monza iski silmänsä viime kauden läpimurtopelaajana palkittuun Marttilaan, jonka ura on tähän asti ollut puhdasta nousukiitoa. – No joo, ihan tällaista en osannut odottaa, 18- vuotias yleispelaaja nauraa. Nöyränä ja vaatimattomana pelaajana tunnettu Marttila on viimeisen pari viikkoa ollut alle 20- vuotiaiden maajoukkueen matkassa EM- kisoissa Italiassa. Mies ei omien sanojensa mukaan tule muun joukkueen mukana Suomeen, vaan jää kisojen jälkeen saapasmaahan ja matkaa uuteen seuraansa Monzaan.

Pelaajasiirto tapahtui vasta nyt, kun seurat pääsivät yhteisymmärrykseen siirron yksityiskohdista.

– Kun viime kesänä tulin Loimaalle ja Hurrikaaniin Kuortaneelta, jännitti, miten pärjään aikuisten sarjassa. Pääsin kuitenkin äkkiä joukkueeseen sisään ja kaikki toimi hienosti. Minulla ei ole mitään pahaa sanottavaa seurasta tai paikkakunnasta.

Nyt yleispelaajalla on jälleen edessä iso haaste. Kun viime kaudella Maskun Katajan kasvatti kiilasi välittömästi itsensä pelaavaan kokoonpanoon ja Hurrikaanifanien suosioon, nyt sama on tehtävä Monzassa. – Joukkue on kova, pudotuspelit pitäisivät olla realistinen tavoite, mies miettii. Marttilan joukkuekavereita uudessa seurassa on ainakin saksalaisen, legendaarinen hakkuri Georg Grozer. – Viime kaudella seurasin Italian pääsarjan pelejä netistä, nyt samat pelaajat ovat verkon toisella puolella. Aika huimaa, Marttila puhisee.

Siirto on Marttilalle onnistuessaan superloikkaus eteenpäin uralla. Vielä mies ei ole ehtinyt keskustelemaan joukkueen valmennuksen kanssa, mitä he odottavat. – Itse lähden maltilla liikkeelle, sen takia minulla on kolmen vuoden sopimus. Haluan kehittyä edelleen ja Monzassa siihen on hyvä mahdollisuus, yleispelaaja miettii.

Kun Marttilan tasoinen pelaaja nyt jättää Hurrikaanin, aivan liigakauden kynnyksellä, joutuu Hurrikaanin seurajohto ison haasteen eteen. Mistä löytää nuorelle miehelle korvaaja. Kovin helppo tehtävä se ei ole. Kaikki kovat liigat ja seurat ovat jo valmiina alkavaa kautta varten. Luultavasti korvaaja tullee jossain vaiheessa kautta, mutta se voi ottaa aikaa. Siirron jälkeen Hurrikaanilla on 12 pelaajan kokoonpano, jossa yleispelaajan tontilla on Lauri Vanhanen, Aleksi Muukkonen ja Nooa Marttila.

 

-HurrikaaniMedia-