LOUNAIS-SUOMEEN OMA MESTARUUSKILPAILU – SILJAN MALJA

Lauantaina Kerttulan liikuntahallissa Raisiossa isketään yksi alkukauden odotetuimmista otteluista, kun Hurrikaani saapuu Loimaalta paikallispelin hengessä Raisioon. Ottelussa jaetaan tämän kauden käytännön mukaisesti Mestaruusliiga-pisteiden lisäksi myös Suomen Cupin pisteitä, koska kyseessä on ensimmäisen kierroksen ottelu.

Hurrikaanin ja Loimun väliset Lounais-Suomen paikallisottelut ovat olleet odotettuja ottelutapahtumia jo vuosien ajan, mutta seurat ovat taustoilla pohtineet keinoja saada entistä enemmän jännitettä derbyihin. Nyt päästään suunnitelmista tekoihin, kun lauantaina isketään ensimmäinen osaottelu Siljan malja -nimisestä kilpailusta, jossa on jaossa Lounais-Suomen herruus jommallekummalle joukkueelle. Kilpailun yhteistyökumppanina toimii Silja Line, joka lahjoittaa kilpailuun sekä kiertopalkinnon että voittajajoukkueelle kauden päätösristeilyn kaikilla herkuilla.

Siljan maljassa lasketaan yhteen Loimun ja Hurrikaanin välisten kolmen runkosarjaottelun pisteet, eli Siljan maljaan luodaan oma sarjataulukko, johon kertyy pisteitä Mestaruusliigan sarjataulukon tapaan, mutta vain keskinäisestä kolmesta ottelusta. Siljan maljan kaksi ensimmäistä ottelua isketään seuraavan viikon sisällä, lauantaina 14.11. Raisiossa ja lauantaina 21.11. Loimaalla. Kolmas ja mahdollisesti ratkaiseva ottelu isketään Loimaalla 6.3.