Loppiaisena polkaistaan Hurrikaanin ja Valepan kevätkierrokset käyntiin kärkikamppailulla. Joukkueet ovat saaneet joulun jälkeen ladata akkuja, Hurrikaani tosin teki kirjaimellisesti pikavisiitin Savoon Suomen cupin välierän merkeissä. Siltä reissulta loimaalaisille ei tarttunut mukaan Suomen cup- finaaliin oikeuttavaa pääsylippua vaan ainoastaan tuulahdus savolaisesta lentopallokulttuurista. Tyly 0-3 tappio ei jättänyt mitään jossiteltavaa. Niin paljon parempi oli kotijoukkue Savo Volley.
Nyt Hurrikaani aloittaa kevätkauden todellisella herkkupalalla. Joukkueet ovat historian aikana pelanneet useasti värikkäitä ja kiivaita otteluita, eikä loppiaisen kamppailustakaan voi odottaa muuta kuin kiihkeätä lentopalloiltaa. Varsinkin kun kuuden kauden ajan Hurrikaani- Loimaata edustanut Matti Oivanen saa ennen illan peliä pelipaitansa Loimaan Liikuntahallin kattoon kunnianosoituksena työstään loimaalaisen seurajoukkueen eteen. Tapahtuma on erinomaisesti ajoitettu juuri Valepa- peliin, sillä vierasjoukkueen riveissä pelaa velipoika Mikko ja katsomossa on paljon ystäviä ja vanhoja pelikavereita vuosien ajalta.
Ottelu on tuttuun tapaan taistelua sarjan kärkipään kunniasta. Hurrikaani on yhdentoista ottelun voittoputkessa Mestaruusliigassa, sen edellinen, ja toistaiseksi ainoa tappio liigakentillä on kärsitty reilut kaksi kuukautta sitten. Janne Kangaskokon joukkue lähti joululomalle vierastappio niskassa. Se koki hieman yllättävän tappion Raisiossa Loimulle. Muutenkin Kangaskokon debyyttikausi liigassa ei ole sujunut edellisten kausien tapaan. Vammalalaiset ovat kompastelleet ennalta heikompia joukkueita vastaan vieraskentällä kahdesti. Loimu- tappion lisäksi se hävisi 2-3 Kokkolassa Tiikereille.

– Kyllä meillä on ollut aika vaikeata välillä. On ollut loukkaantumisia ja armeijakiireitä, hakkuri Mikko Oivanen myöntää. Oivanen tuntee Hurrikaanin hyvin, sillä mies on pelannut myös Hurrikaanin riveissä yhden kokonaisen kauden ja sen lisäksi hän aloitti kauden 2012-2013 Loimaalla, ennen siirtymistään Ranskaan.

– Hurrikaani on tasapainoinen joukkue. Se hyökkää monipuolisesti, erityisesti Sakari Mäkinen ja Antti Ropponen ovat olleet kovassa kunnossa, Oivanen miettii.
Oivanen ei omaan(kaan) pelaamiseen ole ollut täysin tyytyväinen. Pienet vammat ovat haitanneet pelaamista, mutta kevättä kohden kokenut hakkuri syttyy varmasti isoon liekkiin. – Uskon, että maanantaina tulee kiihkeää vääntöä. Yleisöä on tulossa varmasti paljon, kun on velipojan pelipaidan jäädytys sun muuta, ennustaa hakkuri.

Hurrikaani ja Valepa kohtaavat nyt jo 61. kerran. Loimaalla on pelattu 29 ottelua, joista Hurrikaani on voittanut 13 ja Valepa 16. Tämän kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi Sastamalassa 3-1 Hurrikaanille, joten maanantaina Valepalla on tilaisuus maksella kalavelkoja.

Ottelu alkaa poikkeuksellisesti vasta 18.45, sillä ennen varsinaisen ottelun alkua, on luvassa Matti Oivasen pelipaidan jäädytys ja siihen liittyvät juhlallisuudet.

-HurrikaaniMedia-