Hurrikaani-Loimu 2-3 (21-25, 16-25, 25-16, 25-18, 11-15)

Kauden parhaan treeniviikkonsa kapteeni Ossi Rumpusen mukaan pitäneen Raision Loimun vire kesti Hurrikaania paremmin lauantai-illan trillerissä. Kolmannen pelinsä kuuteen päivään pelanneen Hurrikaanin bensa loppui viidennessä. Ottelu oli kaksijakoinen. Kaksi ensimmäistä erää Loimu oli huomattavasti rauhallisempi ja päättäväisempi kuin kotijoukkue. Pitkän erätauon jälkeen Hurrikaani alkoi tuuletella onnistumisiaan ja pystyi samalla parantamaan hyökkäyspeliään. Ottelun viides erä taas oli Loimun, josta varsinkin Ossi Rumpunen (22/+9) jaksoi painaa palloa rataan kovalla sykkeellä.

Ensimmäisessä erässä Hurrikaani pääsi muutaman pinnan johtoon, mutta huono vastaanotto alkoi romuttaa hyökkäyspeliä. Loimun Tuomas Koppanen sai pahoilla leijoillaan Aivars Petrusevicsin hihapelin sekaisin. 15-15-tilanteesta Hurrikaani teki kolme virhettä ja Rumpunen yhden hyökkäyspisteen. Erä oli sitä myöten taputeltu.

Toinen erä kulki Loimu-merkkisesti alusta lähtien. Petrusevicsin vaisu alku vei miehen penkille, ja Sergey Jegorov sai näyttöpaikan. Loimu teki erään yhdeksän virhettä, mutta silti kotijoukkue ei pystynyt haastamaan vieraitaan. Laitapeli tökki, kun taas Loimun passari Jani Sippola pelasi hyviä paikkoja Rumpuselle ja hakkuri Shawn Sangreylle, jotka pelasivat varmat pisteet joukkueelleen.

Tauon jälkeen Hurrikaani ryhdistäytyi ja otti ilon irti onnistumisistaan. Loimun vastaanotto alkoi vuorostaan hapuilla, kun Hurrikaani painosti syötöillään libero Juha Rajalaa. Yli 800-päinen yleisökin heräsi kannustamaan omiaan ja siivitti Hurrikaanin selkeään erävoittoon. Erän hahmoja olivat virheettömästi iskenyt hakkuri Vladimir Cedic ja seitsemän torjuntaa ottelussa kerännyt passari Petteri Penttinen.

Neljännessä erässä Hurrikaani paransi edelleen vastaanottopeliään. Varsinkin Jani Niskakangas ja Jesse Mäntylä nostivat pallot tarkasti Penttiselle, joka jatkoi monipuolista passipeliään ja sai Loimun torjunnan sekaisin. Myös yhteispeli kentälle palanneen Petrusevicsin kanssa alkoi purra, ja latvialainen löi palloja omista korkeuksistaan Loimun kenttään.

Viidennessä erässä pallo pomppi lottoerän tyyliin. Hermostuneisuudesta kertoi se, että erään mahtui peräti kuusi syöttövirhettä, vaikka pelaajat eivät hakeneet pisteitä millään riskisyötöillä. Ratkaisu tapahtui Kirill Borichevin syöttövuorolla. Aluksi Petrusevics latasi pallon yli takarajan. Sen jälkeen Rumpunen otti torjunnan Cedicistä. Hurrikaanin aikalisä ei auttanut, vaan Rumpunen iski nyt itse pallon parkettiin. Loppuerä oli edelleen virheiden sävyttämää, mutta ne jakautuivat tasaisesti, joten Loimun piste-ero pysyi loppuun saakka.

Hurrikaani ei saanut syöttöpelillään rikottua Loimun varmaa vastaanottoa. Sekä Corey Riecks että Ossi Rumpunen ottivat tyylikkäästi pallot sormillaan Sippolan pelattaviksi eikä Hurrikaanin keskiosasto päässyt kiinni Loimun hyökkäyspeliin. Loimu sen sijaan esitteli ottelussa ehkä sarjan tämän hetken kovimman keskimiestrion. Koko kolmikko Kutinlahti-Koppanen-Sugranes esitti varmoja otteita illan pelissä.

Hurrikaani piinaviikko jatkuu sunnuntaina matkapelillä Karkkilaan, jossa se kohtaa viikon sisällä jo neljännen vastustajan, kun Korson Veto asettuu vastaan. Jatkuuko Hurrikaanin jo yhdentoista ottelun mittaiseksi venynyt pisteputki vielä vai pystyykö Korso kuittaamaan kaikki pisteet plakkariinsa?

 

-Hurrikaani-tiedotus-