Hurrikaani- Loimaa- Raision Loimu 2-3 (25-19,20-25,25-19,20-25,10-15)

Hurrikaani- Loimaa ja Raision Loimu tarjoilivat lauantain kunniaksi tasaväkisen paikallisväännön, jossa voittaja selvisi vasta kalkkiviivoilla. Ottelun tunnetaso nousi hetkittäin hyvin lämpimäksi, mille lisämaustetta antoi pitkät pallorallit. – Yleisö luultavasti tykkäsi tänään katsomossa. Tällaisia pelejä kun on enemmän, niin eiköhän me saada jatkossa tupa täyteen, Loimun Mauri Kurppa hehkutti.

Paikallisottelu näytti jo alussa, että tänään saatetaan pelata pitkän kaavan kautta. Hurrikaani otti alussa kuskin paikan, mutta pikkuhiljaa myös Loimun kone käynnistyi. Vielä avauserässä liigan kuumin hakkuri Ali Fazli pysyi kurissa, mutta toisessa erässä iranilaishakkuri pääsi vauhtiin. Kaikkiaan Fazli saldosi 23 pistettä, eikä Hurrikaanin torjunta saanut miestä torjuttua kuin kahdesti. Sen lisäksi Loimaan Jankon kasvatti Kurppa ruokki ahkeraan Kristaps Smitsiä, jolle kirjattiin 22 pistettä. – Oli kiva pyörittää peliä, kun vastaanottomme kesti Hurrikaanin pommituksen, Kurppa tunnelmoi.

Kotijoukkue pelasi alussa perjantain tapaan vähillä virheillä. Erityisesti Mikko Suomalainen kunnostautui verkolla, ottaen peräti kuusi torjuntapistettä. Suomalainen oli ainoa, joka sai Loimun Smitsin laitahyökkäykset kuriin. Fazlin kanssa Suomalainenkaan ei pärjännyt. – Kolme ensimmäistä erää oli meiltä oikein hyvää lentopalloa. Neljännessä roikuttiin koko ajan perässä. Siinäkin meillä oli mahdollisuudet, mutta töpeksittiin itse hetkemme, Jussi Heino tuskaili. Heino oli tyytymätön joukkueensa taktiseen pelaamiseen. – Ottelun loppua kohden unohdimme pelitaktiikkamme, varsinkin puolustuspelaamisen suhteen, Hurrikaanin päävalmentaja tuskaili.

Vieraiden pelaaminen nojasi vahvasti hyökänneiden Fazlin ja Smitsin varassa. Vaikka Hurrikaani tiesi tarkalleen, miten kaksikko hyökkää, se ei onnistunut puolustamaan palloja takaisin peliin. – Tänään hävittiin pienten marginaalien takia. Taistelimme tänään kovaa, mutta emme saaneet peräkkäisiä onnistumisia tarpeeksi, Antti Ropponen (22pist. 3ässää) myönsi.

Viidennessä erässä Loimu oli fiksumpi, ja pelasi omat hyökkäystilanteet viisaammin. Kotijoukkueen peli muuttui enemmän koheltamiseksi, ja kaikkiaan viidenteen erään Hurrikaani teki kuusi omaa virhettä. Loimu teki päätöserässä vain kolme syöttövirhettä, mutta sen vastapainoksi kaksi ässää.

-Tiesimme, että Hurrikaani on kova kotijoukkue, joka tulee otteluun kovalla syötöllä. Mielestäni neljännessä ja viidennessä erässä Hurrikaani teki enemmän virheitä kuin alussa, Aitor Barreros kommentoi.

Hurrikaanin tämän vuoden kotipelit on nyt taputeltu. Joukkueella on jäljellä vielä kaksi vieraspeliä, Oulussa ja Rovaniemellä. Syyskautta Heino summasi nousujohteisena. – Aika tavalla kausi on mennyt, kuten odotin. Joukkue kehittyy koko ajan, mutta vielä taso heittelee nuorilla pojilla.

Ensimmäistä kauttaan Suomessa valmentava Barreros luonnehti Mestaruusliigaan hyvä tasoiseksi, jossa muutamalla joukkueella on laaja ja tasainen joukkue, joiden jälkeen 5-7 joukkuetta taistelee loppuun saakka pudotuspelipaikoista.

 

-HurrikaaniMedia-