Raision Loimu – Hurrikaani- Loimaa 1-3 (26-24,19-25,18-25,22-25)

Kauden ensimmäinen paikallisottelu Raision Loimun ja Hurrikaanin välillä käytiin Kerttulassa. Kotijoukkueen kokoonpano oli kokenut kovia, kun ykkösseitsikosta oli edellisen ottelun jälkeen tippunut pois Aapeli Kouki ja jo aikaisemmin seura oli vapauttanut kanadalaisen Nigel Nielsenin. Tämän takia, päävalmentaja Austris Stals joutui laittamaan kentälle hyvin nuoren ja kokemattoman kokoonpanon. Lauantaina Loimun kokoonpanossa oli peräti kahdeksan 2000- luvulla syntynyttä pelaajaa! Tästä huolimatta, isännät jaksoivat kaksi ja puoli erää kiusata ennakkosuosikkia. Siinä, missä Loimu pääsi vapautuneesti ja paineettomasti haastamaan hallitsevaa Suomen Mestaria, tuskailu verkon toisella puolella oli silmiin pistävää. Ottelun alussa molempien joukkueiden hakkurit vastasivat joukkueidensa hyökkäystehoista. Loimulta Dhikirullahi Oyedepo (29pist. +16) ja loimaalaisilta Eetu Häyrinen (19pist. +13) onnistuivat, mutta tulitukea ei muulta joukkueelta kovinkaan paljoa tullut. Kotijoukkueen tilannetta kuvasti hyvin, että Oyedepo teki kahdessa ensimmäisessä erässä 16 hyökkäyspistettä ja muu joukkue yhteensä 12 pistettä!

Loimun ensimmäisen erän voitto tuli täysin nigerialaisen hakkurin lähes virheettömän pelin ansiosta. Loimaalaisleiri ei alussa saanut peliään käyntiin oikein millään. Matt West ruokki Häyristä ahkerasti, mutta muuten laitatehot loistivat poissaolollaan. – Kyllähän kaveri pelasi siihen nähden hyvin, että olivat nuorella joukkueella liikkeellä, Olli Kuoksa mietti. Kuoksan mielestä Loimu hyödynsi täydellisesti altavastaajan asetelman. – Nämä pelit antavat meille kokemusta. Ja jokainen joukkue tässä liigassa pääsee meitä vastaan altavastaajana liikkeelle. Hyvä joukkue vain löytää keinot voittaa näitä pelejä, Kuoksa analysoi.

Toiselle erätauolle lähdettiin tasalukemissa 1-1. Loimun toinen erä oli joukkueelta heikoin. Isännät sortuivat omiin virheisiin ja Hurrikaani pääsi heti erän alussa niskan päälle. Häyrisen lisäksi Väinö Rahko sai Westiltä lisää passia ja onnistui kasvattajaseuraansa vastaan avauserää paremmin. Rahkolle illan ottelu oli 200. Mestaruusliigassa ja mies palkittiin myös joukkueensa parhaana pelaajana (16pist. +12).

Loimun nuorisokaarti osoitti jälleen kolmannessa erässä luonteensa. Se saapui Kerttulan parketilla itsevarmasti ja laittoi jälleen Hurrikaanin ahtaalle. Parhaimmillaan kotijoukkueella oli jo 7-2 johtotilanne. Ennen kaikkea Loimun puolustus- ja jatkopallopelaaminen oli vahvaa ja fiksua. Kun Zachary Hollands syötti ässän tilanteessa 4-7, lähti lumipallo pyörimään vieraiden kannalta oikeaan suuntaan. Ja hetkeä myöhemmin, Loimun ottaessa aikalisän, tilanne oli jo 10-10. Tämän jälkeen rutinoituneempi vierasjoukkue lähti omille teille. Samalla se pääsi paremmin kiinni kotijoukkueen nigerialaisen hakkurin hyökkäämiseen. Kun joukkueen ykköstykki ei saanut tulosta, Saku Tuomivaaran oli pakko alkaa heittämään passia myös muille. Hetkittäin siinä onnistui vasta 16- vuotias Ossi Lehtiö, mutta myös nuorukainen jäi Hurrikaanin torjuntaan.

Neljännessäkin erässä Loimu aloitti hyvin. Se johti vielä 10-6- Tässä kohtaa Kuoksa nappasi aikalisän, joka herätti joukkueen. Ja tämän jälkeen alkoi loimaalaisten loppukiri. Hurrikaani meni johtoon 15-14, eikä tämän jälkeen päästänyt Loimua enää rinnalle.

-Alkukauden pelit on meille vaikeita. Oltiin kaverin leijasyötön kanssa vaikeuksissa. Hollands toi meille kentälle tullessaan vahvuuksia, joiden avulla päästiin peliin paremmin kiinni, Hurrikaanin päävalmentajana myönsi.

Hurrikaanille voitto Raisiossa avasi tämän kauden voittotilin. Nyt se pääsee keskittymään viikon verran seuraavaan koitokseen, joka on ensi lauantaina kotiavaus KyKy- Betsetiä vastaan.