Hurrikaani- Loimaa – Raision Loimu 0-3 (27-29,22-25,19-25)

Hurrikaani- Loimaa joutui nöyrtymään Raision Loimun edessä vajaan tuhannen katsojan edessä Loimaan Liikuntahallissa. Perjantai- illan jännitysnäytelmä tiesi sitä, että raisiolaiset marssivat välieriin, ja loimaalaiset joutuivat kesälomille. Ottelusarjan paremmuus ei jäänyt epäselväksi, Loimu oli kahdessa viimeisessä pelissä tehokkaampi ja vahvempi, voittaen ne puhtaasti 3-0. Raisiolaisten hakkuri Joonas Jokela oli edellisen pelin tapaan kentän paras, tällä kertaa mies kirjasi 18 pistettä peräti 64% tehoilla. – Pleijareissa systeemi on tulos tai ulos, ja mun tehtävä on lyödä palloa kenttään, Jokela summasi. Jokela pimensi Hurrikaanin hakkurin tässä ottelusarjassa täysin, mikä helpotti raisiolaisten etenemistä jatkoon.

Keskiviikon vierastappio Raisiossa laittoi Hurrikaanin perjantaina pakkovoiton eteen. Kotijoukkue aloittikin pelin hyvin, ja ensimmäinen erä eteni tasatahtia loppuun saakka. Hurrikaanilta Miika Haapaniemen avauserän pelaaminen enteile hyvää, samoin Jokela paukutti vahvasti verkon toisella puolella. Isännillä oli lopussa kolme eräpalloa, mutta yksikään ei tippunut Loimun kenttään. Vastaavasti vieraat onnistuivat toisessa eräpallossa, kiitos Jokelan hyökkäyksen.

Toinen erä lähti alusta saakka Loimun komennossa. Kun Hurrikaani ei saanut palloa laidasta kuolemaan, Haapaniemi piteli joukkuetta pelissä mukana lähes yksinään. Kristers Dardzans pysyi Loimun torjunnan pihdeissä hyvin, mikä vaikeutti Santeri Välimaan passityöskentelyä. Samalla Jokela jatkoi rellestämistään Tomi Saarinen passeista. Saarinen kierrätti hyökkäyksiä viisaasti, mutta jatkopalloissa mies luotti hakkuriinsa. Vastaavasti Välimaa ei löytänyt yhtä kuumaa pelaajaa, joka olisi onnistunut lyömään jatkopalloista pisteitä omalle joukkueelle.

Pitkällä erätauolla kotiyleisö odotti, että pukukopista saapuisi kentälle aggressiivinen kotijoukkue. Päinvastoin. Mika Rantanen ja Kari Raatikainen olivat onnistuneet pitämään vierasjoukkueen pelin tason pitkän erätauon aikana korkealla, ja välittömästi kolmannen erän alkuun se kiskoi 4-0 johdon. Vaikka erän puolivälissä erä tasoittui, oli Loimu niskan päällä loppuun saakka. Hurrikaanin loppukiri kaatui lopulta omiin hyökkäysvirheisiin, joita päätöserään sattui peräti seitsemän.

Vaikka ottelusarjan kaksi viimeistä ottelua oli periaatteessa Loimun näytöstä, nuorella Hurrikaanijoukkueella oli omat hetkensä. Tällä kertaa loimaalaisilta loppui maltti, mikä vaikeutti erien ja otteluiden voittamista. Joukkue sortui hyökkäysvirheisiin ja kahdessa viimeisessä ottelussa myös syöttövirheiden määrä kasvoi. Samalla Loimu sai nostettua pelin tasoa ja vähennettyä omia virheitä.

Neljäs puolivälieräottelu oli Jani Niskakankaan viimeinen Hurrikaanin päävalmentajana. Niskakankaan kasvoilta näkyi, että ottelusarjan tappio kaivoi mieltä. – Ei me huonolle joukkueelle hävitty. Tietyllä tavalla ottelu oli tiivistelmä meidän kaudesta. Aika lailla vuoristorataa ollut koko kausi.

Hurrikaani onnittelee Loimua kiivaasta ottelusarjasta ja toivottaa menestystä välieriin.