Raision Loimu – Hurrikaani- Loimaa 3-0 (25-22,25-17,25-20)

Puolivälierien kolmas kohtaaminen Raision Loimun ja Hurrikaani- Loimaan välillä oli Loimun ja hakkuri Joonas Jokelan näytöstä. Yli 40 maaottelun mies osoitti, että viimeaikaiset sairastelut on historiaa, ja mies on täydessä kunnossa. Jokela saldosi 24 pistettä 67% hyökkäystehoilla, jättäen Hurrikaanin hakkurin Kristers Dardzansin (10pist. -2) täysin varjoonsa. Hyvin kuvaavaa Jokelan merkityksestä joukkueelle on, että mies hyökkäsi 22 pistettä, kun muu Loimun joukkue saalisti 20 pistettä. Aikaisemmissa otteluissa raisiolaisten kuumia pelaajia oli Joaquin Layus, mutta tällä kertaa argentiinalaiselle osui vaatimattomampi iltapuhde. Silti, Jokelan pöljäpäivä ja Eemeli Koukin tulo liberoksi takasi Loimulle kotivoiton.

-Loimu paransi selvästi peliään ja pelasi sarjan parhaan pelin. Me ei tänään saatu kaikkea irti, eikä myöskään saatu Jokelaa millään kuriin, Jani Niskakangas sadatteli. Hurrikaanin päävalmentaja myönsi, että Loimu onnistui myös syöttöruudussa paremmin kuin kahdessa aikaisemmassa ottelussa, mikä teki Hurrikaanin vastaanottopelaamisesta haastavampaa. – Jos emme saaneet palloa kuolemaan heti ekalla kerralla, aloimme hiukan hosumaan ja räiskimään, Niskakangas analysoi.

Kun Loimun ykköslibero Esko Vuorinen oli sivussa, tuuraajaksi Mika Rantanen oli komentanut kokeneen Eemeli Koukin. Aikoinaan Kouki pelasi kuuden kauden ajan Hurrikaanin riveissä, joten miehelle tämä ottelusarja on erityisen tärkeä. – Aina kun Hurrikaanin fanit kannustivat joukkuettaan, tuntui siltä, kuin he olisivat kannustaneet myös minua. Niin monta vuotta pelasin Loimaalla, ja tänään paikalla oli paljon tuttuja Hurrikaanifaneja, Kouki kertasi. Mies myöntää, että odottaa jo perjantain peliä Loimaalla. – Tutut paikat ja hyvä meininki. Ja tulee varmasti paljon yleisöä, mies tunnelmoi.

Ottelun alkua lukuun ottamatta, Loimu hallitsi ottelua. Sen syöttöpelaaminen oli nyt tehokasta, minkä lisäksi se onnistui torjuntapelillä vaimentamaan Hurrikaanin laitaosaston hyökkäämiset. Erityisesti Dardzans oli pihdeissä, ja miehen olemuksesta huojui turhautuneisuus. Kaikkiaan latvialainen sortui peräti yhdeksään hyökkäysvirheeseen. Kun Santeri Välimaa ei löytänyt joukkueestaan ainoatakaan kuumaa pelaajaa, oli Hurrikaanin mahdottoman tehtävän edessä. Loimun torjuntapelaaminen samalla turhautti vierasjoukkueen hyökkäämistä, minkä jälkeen Hurrikaanin pelaaminen meni hätäilyksi.

Koko ottelun ajan vahvasti jokaisella osa- alueella esiintynyt Loimu ansaitsi voiton yli 900 katsojan edessä. Karavaani siirtyy perjantaiksi Loimaalle, jolloin raisiolaisilla on mahdollisuus katkaista ottelusarja ja edetä välieriin. – Perjantaina tulee olemaan melkoisen kova meininki hallissa, eikä tämä sarja ole vielä ohi, Niskakangas latasi.

Jos Hurrikaani voittaa perjantaina, viides ja ratkaiseva ottelu pelataan jälleen sunnuntaina Kerttulassa.

-HurrikaaniMedia-