Jussi Heinon ja Olli Kuoksan valmentamat joukkueet kohtaavat lauantai- illan kamppailussa, josta voi ennakkoon odottaa tasaista vääntöä. Ja nimenomaan vääntöä. Kuoksan joukkueet eivät viime vuosina ole pelanneet liigan kauneinta lentopalloa, mutta tehokasta se on ollut. Kuten viime kausi osoitti. Silloin(kaan) oululaiset eivät loistaneet erityisesti, mutta pelityyli tehosi keväällä. Loimaalaiset muistavat varmasti, minkälaista lentopalloa Etta pelasi välieräsarjassa, jonka lopulta voittivat ja marssivat ansaitusti seurahistorian ensimmäiseen finaalisarjaan. Tämäkään kausi ei ole ollut poikkeus. Etta aloitti vaisusti, se otti seitsemästä ensimmäisestä ottelusta pataan. Sen jälkeen peli on lähtenyt oikeille raiteille ja nyt se saapuu Loimaalle kolmen ottelun voittoputkessa. Vaikka oululaiset eivät pysty pelaajamarkkinoilta nappaamaan kaikkein isoimpia kaloja, on Kuoksan katiskassa jälleen kerran pelaajia, joiden potentiaalia ”Aapontien Alekno” kaivaa kevättä kohden esiin. Yleispelaaja Jan Helenius (23v) on joukkueensa tärkein yksittäinen pelaaja, mutta Heleniuksen takana on nousemassa esiin uusia vastuunkantajia. Helenius on ollut häkellyttävän kovassa kunnossa. Vaikka edellinen kausi maajoukkueen oviakin kolkutelleelle yleispelaajalle oli rikkonainen, nyt miehen trendi on jälleen nousussa. Vahvan vastaanoton lisäksi hyökkäyssuuntaan tulee onnistumisia. Tästä osoituksena pistepörssin neljäs sija. Heleniuksen takaa nousua kohti Mestaruusliigan tietoisuutta tekee keskipelaaja Nuutti Niinivaara (198cm,21v), joka on jo yhden kauden piste-ennätyksensä rikkonut. Niinivaara opetteli liigan tavoille Korsossa ja Iskussa, mutta varsinaiseen kukkaan Niinivaara puhkesi Oulussa. Jo viime kaudella mies väläytteli, mutta tällä kaudella vakituinen pelipaikka ja -aika on tuottanut tulosta.

Loimaalaiset eivät tammikuussa ole olleet siinä lennossa, jossa saviseudulla liideltiin syksyllä. Tammikuun peleissä on ollut näkyvissä kaamosmasennusta, joka on ilmentynyt huolimattomuutena. Tammikuu on tuonut Heinolle myös positiivista, sillä Eemeli Koukin paluu parketeille on ollut hyvä. Kouki on osoittanut, että mies on pikku hiljaa kunnossa ja tulosta syntyy. Hurrikaani on koko kauden kaivannut erityisesti vastaanottovan yleispelaajan paluuta, ja paluun myötä joukkueen vastaanottopelaaminen on rauhoittunut. Heinolla onkin mielenkiintoinen ongelma edessä, sillä kilpailu peliajasta yleispelaajien kesken on kova. Sakari Mäkinen on ilmiselvästi Heinon luottomies, mutta Kouki ja Tapio Toiviainen tappelevat kevään ratkaisupelien lähestyessä toisen laiturin paikasta.

Hurrikaanin ja Ettan väliset ottelut ovat olleet lähes poikkeuksetta tiukkoja. Peräti 12 kertaa ottelu on venynyt viidenteen erään saakka. Näistä peleistä oululaiset ovat poistuneet voittajina seitsemän kertaa ja saviseutulaiset viidesti.

-Hurrikaani-Media-