Lauantaina Loimaalla nähdään ensimmäistä kertaa sarjanousija, liigatulokas Karelian Hurmos. Joensuulaiset nousivat viime kauden päätteeksi Mestaruusliigaan ja yrittävät nyt stabilisoida paikkansa maan eliittisarjassa. Joensuulainen pääsarjalentopallo ei ole kuitenkaan seuralle täysin vieras, sillä aikaisemmin Mestaruusliigassa on nähty joensuulainen Liiga- Riento. Nyt kuitenkin Hurmos on se joukkue, jonka varaan on rakennettu Mestaruusliigatasoista joukkuetta ja – organisaatiota.

Hurmos on liikkeellä viidellä ulkomaalaisella, joista peräti kaksi pelaajaa tulee Norjasta. Norjalaisten villapaitojen lisäksi väriä kentälle tuo latvialainen hakkuri Matiss Gabdullins, bahamalainen Eugene Stuart ja amerikkalainen Kyle Foley. Vaikka ulkomaalaisien varaan on laskettu paljon, yksi isoin voimavara on kuitenkin joensuulaista lentopalloa jo monen vuoden ajan edustanut Ville Louhela (28v). Louhela on nähnyt Liiga- Riennon tippumisen ja Hurmoksen liiganousun, joten tamperelaislähtöinen Louhela on latvialaispäävalmentaja  Aigars Birzulikselle tärkein yksittäinen pelaaja. Isku- Volleyssa jo kaudella 2010-2011 debytoinut yli 230 liigapelin Louhela on viihtynyt Joensuussa jo seitsemän vuotta.

Louhelan lisäksi hyökkäysvastuu nojaa Gabdullinsin ja yleispelaaja Bjarne Huusin varassa. Laiturit ovat saaneet kolmessa ensimmäisessä ottelussa paljon passeja, joista onnistumisia on tullut varsin mukavasti. Latvialaishakkuri on ulottuvana (pituus 207cm) tehnyt pisteitä joukkueelleen 44 % tehoilla, napaten samalla yhdeksän torjuntapistettä. Toisella laidalla Huus on saldonnut 80 passista pallon kenttään 49 % tehoilla.

Karelian Hurmos ei ole liigakauden alussa suotta ujostellut vaan aloittanut sarjakauden räväkästi. Se on voittanut kolmesta pelistä yhden (Tiikerit), ja edellisessä pelissä Hurmos onnistui piinaamaan Valepaa viiden erän verran.

Hurrikaani selvitti kuluvan viikon ensimmäisen asennetestin keskiviikkona Kerttulassa voittamalla paikallisottelussa Loimun puhtaasti 3-0. Ottelusta ei voiton ja kolmen pisteen lisäksi jäänyt käteen mitään muuta positiivista. Päävalmentaja Jussi Heino myönsi, että viime aikoina taso harjoituksissa on laskenut ja se näkyi keskiviikon pelissä. Mielenkiintoista on nyt, miten joukkue ja valmennus on käsitellyt vallitsevan tilanteen. Luultavasti Hurmoksen kimppuun hyökkää aggressiivinen kotijoukkue, joka yrittää jo ensimmäisessä erässä laannuttaa sarjanousijan hurmoksen.

Ottelussa katkeaa myös toiselta joukkueelta voitokas putki, sillä molemmat joukkueet ovat tähän mennessä voittaneet otteluissaan avauserän. Hurmos kolmesti ja Hurrikaani viidesti.

-HurrikaaniMedia-