Hurrikaani – Leka Volley 1-3 (20-25,21-25,27-25,22-25)

Leka Volley oli pelivalmiimpi ja teki vähemmän virheitä, erityisesti syöttöruudussa. Kun kotijoukkue teki kaikkiaan 23 aloitussyöttövirhettä, antoi se liikaa etumatkaa Lekalle. Leka tuli peliin hyvin. Se otti kuskin paikan ja pääsi johtotilanteessa pelaamaan vapautuneesti. Alussa Samuli Kaislasalo tykitti palloa Hurrikaanin kenttään hienon pelin pelanneen passari Akseli Lankisen passeista. Samoin verkolla Arttu Reijonen otti kotijoukkueen hyökkäyksistä parhaan terän pois (5torjuntaa). Kun isännät eivät saaneet aloitussyötöllä Eelis Karisen, Teemu Silventoisen ja Jan Heleniuksen hihavastaanottoa järkytettyä, pääsi Lankinen toteuttamaan monipuolista hyökkäyspeliä. Kokenut Jukka Lehtonen oli yksi illan tähtiä. Kokenut yli 300 ottelun keskipelaaja osoitti olevansa edelleen liigan parhaita keskipelaajia. Kaikkiaan 13 passista Lehtonen murhasi 11 pistettä. Sen lisäksi Leka-kapteeni viihtyi syöttöruudussa kaikkiaan 23 syötön verran!
Hurrikaanin esitys jätti ilmaan kysymyksiä. Kotijoukkue ei ollut missään vaiheessa vireystilaltaan samalla tasolla kuin vieraat. Sen puolustuspelaaminen ja jatkopallopelaaminen oli arkaa ja epävarmaa. Kun Maksim Buculjevic ei löytänyt yhtään tulikuumaa pelaajaa, oli serbialaisella vaikea iltapuhde.
– Pelattiin helvetin tyhmästi ja yliyrittäminen kostautui syöttöruudussa, Ropponen summasi. Vastaavasti kuopiolaisten parhaana palkittu Lankinen oli tyytyväinen lopputulokseen. – Meillä oli hyvä taktiikka laadittuna, jota me noudatimme tarkkaan. Sen lisäksi Samulilla (Kaislasalo) oli hyvä päivä, joten se helpotti omaa passipelaamista.
Vakavailmeinen Rantanen ei ollut puhetuulella. Tappio korpesi ja tapa, jolla tappio tuli, oli siihen suurin syy. – Oli hermostuneisuutta selvästi pelaamisessamme. Kolmannessa erässä saatiin taisteluilme esiin, mutta neljännessä tehtiin yhdeksän syöttövirhettä, se oli aivan liikaa.
Ottelupari ottaa toistamiseen yhteen jo huomenna torstaina Loimaalla. Sen jälkeen matka jatkuu viikonlopuksi Kuopioon. Välieriin selviää kolmella voitolla.
-HurrikaaniMedia-