Leka Volley – Hurrikaani 3-2 (25-13,24-26,25-23,18-25,15-12)

 

Hurrikaani matkusti viikonlopun viettoon Savon Sydämeen Leka Volleyn vieraaksi. Petteri Penttisen johdolla isännät katkaisivat Hurrikaanin kahdeksan ottelun voittoputken. Hurrikaanille ottelusta jäi käteen yksi sarjapiste, joten syksyn kohtaamisten jälkeen sarjapisteet ovat nyt tasan 3-3.

– Me oltiin ensimmäisessä erässä todella huonoja. Vastaanotto oli kauden heikoin ja se näkyi sitten heti tulostaululla. Toisessa ja neljännessä erässä pelattiin omalla tasolla ja ne erät sitten voitettiin. Jollain tavalla meiltä saattoi pitkän syksyn jälkeen loppua koneesta hiukan bensa kesken, mietiskeli Ville Kakko. Kakko ei kuitenkaan joukkuettaan sen enempää tappiosta syyttänyt vaan piti kokonaisuudessaan ottelua kahden tasaväkisin joukkueen kohtaamisena. Hiukan yllättäen Lekan avainhahmoksi nousi yleispelaaja Eelis Karinen. Viime vuonna VaLePan riveissä Suomen Mestaruuta juhlinut 21- vuotias Karinen nakutti kaikkiaan 15 pistettä teholukeman noustua +10. Tämän huomioi myös Kakko, jonka mukaan Hurrikaanin olisi tarvinnut torjua Karinen tehokkaammin.

– Tappio tuli oikeastaan niiden osa-alueiden petettyä , joiden ansiosta olemme pelejä voittaneet. Vastaanoton lisäksi syöttö ei kulkenut aivan toivotulla tavalla (6ässää,18syöttövirhettä).

Valmentajan mukaan ottelun lopputulos kertoo totuuden. Tämän parempaan ei tänään Hurrikaani pystynyt ja hiukan nälkäisempi kotijoukkue vei kaksi pistettä. Päävalmentaja ruoski myös itseään pelin jälkeen. – Ehkä olisi tarvinnut tehdä enemmän vaihtoja, koska joukkue alkoi väsyä. Nyt mentiin kuitenkin vakioseitsikolla lähes koko peli. Tuttuun tapaan Hurrikaani tehokkain oli Vladimir Cedic (21pist.+10).

Kaikkiaan neljä kautta Hurrikaanissa pelannut Petteri Penttinen oli Lekan voittoon tyytyväinen. Kapellimestari kirjautti kaksi pistettä ja jatkaa vahvaa kautta. Tällä hetkellä 18 liigaottelussa on tullut pisteitä jo 55. – Yksi iso tekijä voitossa oli Karisen onnistuminen paremmin kuin Hurrikaanin virkaveli Eemeli Koukin. Se yleensä voitti erän, kummalla joukkueella vastaanotto kesti paremmin. Muuten oli ensimmäisen kohtaamisen tapaan aika tiukkaa vääntöä puolin ja toisin. Omaan pelaamiseen voin olla suht tyytyväinen. Totta kai pelaaminen Hurrikaania vastaan sytyttää hiukan enemmän kuin muut joukkueet, Penttinen paljasti.

Hurrikaani aloittaa nyt joulun vieton ja palaa seuraavan kerran harjoituksiin 28.sunnuntaina. Tästä joukkue aloittaa tiukan valmistautumisen Suomen cupin välierää varten, joka pelataan Hämeenlinnassa uudessa Elenia- areenassa 3.1.2015. Tapahtuma on niin sanottu Final four, eli Suomen cupin molemmat välieräottelu pelataan samana päivänä ja finaali sunnuntaina. Hurrikaani kohtaa välierässä Valepan. Tapahtumaan on fanikuljetus ja infoa kuljetuksesta löytyy näiltä sivuilta.

-Hurrikaani tiedotus-