Hurrikaani- Loimaa ja Lauri Rantanen ovat solmineet kahden vuoden päävalmentajasopimuksen. Rantanen hyppäsi, kuten itse asian ilmaisi, ”liikkuvaan junaan” kesken viime kevään kun Nicola Giolito sai lähtöpassit seurasta. Rantasen hyvät näytöt kevään aikana vakuuttivat seurajohdon jatkosopimuksen arvoisesti. Nyt tuore päävalmentaja pääsee rakentamaan oman näköistä joukkuetta. Mies toivoo, että seura saisi tehtyä uusien pelaajien kanssa ainakin kahden vuoden sopimuksia, jotta tietynlainen kollektiivisuus ja jatkuvuus säilyisi. Viime kausien aikana Hurrikaanin joukkue on aina kauden jälkeen muuttunut rajusti ja se on aiheuttanut tiettyjä vaikeuksia uuteen kauteen valmistautuessa. – Olisi ihanteellista, jos nykyisestä joukkueesta mahdollisimman moni pelaaja jatkaisi Loimaalla. Tiedän, että jonkin verran tulee kuitenkin vaihtuvuutta, mutta jonkinlainen runko olisi hyvä saada pysymään.

Lauri Rantanen

Lauri Rantanen

Rantanen ja seurajohto käyvät parhaillaan läpi ainakin passari- ja hakkurimarkkinoita. On enemmän kuin selvää, että Mohamed Alhachdadi jatkaa matkaa yhden Loimaalla vietetyn kauden jälkeen rahakkaampaan liigaan. – Passari on nyt ykkösprioriteetti. Pitkälti passarivalinta ratkaisee, minkälaista lentopalloa tulemme pelaamaan. Ei ole poissuljettu asia, että Dima Dolgopolov jatkaisi, mutta haluamme kartoittaa tilannetta tarkasti, Rantanen valottaa tilannetta. Päävalmentaja haluaisi, että joukkue olisi hyvin tiivis, fiksua lentopalloa pelaava ja rajusti taisteleva. Sellainen, minkälainen se oli päättyneen kauden lopussa.

Rantasen kakkosvalmentajana loppukauden ollut Jussi Uusitalo ei jatka toimessaan. Tähän rooliin päävalmentajalla on pari vaihtoehtoa, joiden kanssa neuvotellaan. Muutenkin seurassa ollaan luottavaisia, että jalkeille saadaan jälleen kilpailukykyinen joukkue. – Meillä on ollut positiivinen maine pelaajien keskuudessa. Kaikki velvoitteet on hoidettu ajallaan pelaajien suuntaan ja se antaa meille ison neuvotteluvaltin. Samoin euro- cup on monelle pelaajalle näyteikkuna Eurooppaan, Rantanen kertaa. Ensi kaudella Hurrikaani osallistuu suurella todennäköisyydellä Challenge cupiin.  Sen lisäksi joukkueella on käytössä pelaajien hyvinvoinnin ja fysiikan kannalta erinomainen trio, kun turkulainen Bliss Clinic, fysioterapeutti Martti Salonen ja voimavalmentaja Arto Savonen ovat tehneet loistavaa työtä. – Tässä on sellainen kolmikko, jota pelaajat arvostavat älyttömästi, jakaa päävalmentaja kiitosta.

Seuraavia pelaajauutisia Hurrikaanista saadaan odotella ensi viikon aikana.

-Hurrikaani tiedotus/ Valtteri-