Hurrikaani- RTU Robezsardze 1-3 (18-25,20-25,25-19,19-25)

Hurrikaanin kauden toisessa harjoitusottelussa vastassa oli Latvian pääkaupungista Riikasta RTU Robezardze. RTU on valmistatumassa omaan liigakauteensa Suomessa, eilen he pelasivat Sastamalassa Valepan vieraana, tänään Loimaalla Hurrikaanin ja huomenna Vantaalla  Koven vieraana. Joukkue pelaa Viron ja Latvian yhteistä Schenker liigaa, jossa se sijoittui viimekaudella neljänneksi. RTU:n mukana oli suomalaiskatsojille hyvin tuttu peluri Ansis Medenis, Medenisillä ei ole sopimusta seuran kanssa. Valmentaja Raimonds Vilden mukaan Medenis harjoittelee ja pelaa joukkueen mukana toistaiseksi.

RTU voitti ottelun kaksi ottelun avauserää, heidän hakkurinsa Edgars Tocs oli mainiolla pelipäällä saldoten ottelusta tehot 19 +9. Passari Artis Caicsin yhteistyö joukkueen keskipelaajien kanssa oli hyvällä tasolla, varsinkin Janis Vavers päätti iskulyöntinsä tehokkaasti Hurrikaanin kenttään. Lisäksi vieraiden puolustuspeli libero Ingars Ivanovsin johdolla oli astetta Hurrikaania parempaa.

RTU:n hakkuri Tocs lyöntipuuhissa

Valmentaja Vilde olikin tyytyväinen miehiensä otteisiin. -Eilen Sastamalassa Valepan vieraana teimme pelimme vaikeaksi suurella virhemäärällä ja olimme surkeita. Yksi yö kuitenkin muutti kaiken, tänään olimme todella hyviä ja vastustajan olisi tarvinnut pelata erittäin hyvin voittaakseen meidät.

Hurrikaanin peli oli avauserissä kateissa, yhteispeli ei ottanut millään onnistuakseen. Joukkueen kenttäpuoliskolle tippui monta ns. helppoa palloa, joita kukaan pelaajista ei kommunikaatiovirheiden takia nostanut takaisin peliin. Hurrikaani sai pelijuonesta kiinni vasta kolmannessa erässä, jonka se voitti. RTU voitti ottelun neljännen erän ja koko ottelun 3-1. Tämän jälkeen pelattiin vielä viides erä, jossa valmentajat kokeilivat eri kokoonpanovaihtoehtoja. Tuossa erässä mm. Hurrikaanin hakkurina oli Aivars Petrusevics.

10-9-2014-2-300x200

Aivars Petrusevics löysi välin maanmiehiensä torjunnasta

Hurrikaanin valmentaja Ville Kakko ei ollut tappiosta huolimatta murheissaan. -Vastustaja pelasi tänään erinomaisesti, meidänkin olisi pitänyt pelata kovalla tasolla jos olisimme halunneet voittaa. Viime viikolla emme juuri palloon koskeneet ja se näkyi otteissamme. Tästä pitää ottaa opiksi, nuoret saivat tänäänkin näytönpaikkoja. Pelaamme vielä harjoituspelit Loimua ja Kovea vastaan sekä Tallinnassa kaksipäiväisen turnauksen. Uskon että olemme valmiina kun kausi alkaa, vaikka tänään kuusikkopelimme haki uomiaan.