Hurrikaani – Akaa Volley 3-0 (25-20, 25-21, 25-23)

Peli oli meiltä tahmeaa ja takkuista eli ns. läpipeli. Harjoituksissa ollaan käyty läpi sitä, että välillä pitää osata ottaa tilanteet rauhassa ja välillä pitää olla aggressiivinen. Nyt oli sellaista keskitien pelaamista, kommentoi Hurrikaanin 3-0-voittoon päättynyttä peliä valmentaja Jussi Heino.
Hurrikaanin otteet olivat tahmeita, mutta se on vähintäänkin inhimillistä, koska joukkue pelaa hurjassa otteluruuhkassa. 21 päivään pelataan Suomen cupin onnistumisesta riippuen seitsemän tai kahdeksan peliä. Takana oli kärkikamppailu Savo Volleytä vastaan ja torstaina on luvassa cupin odotettu välierä Karelian Hurmosta vastaan. Siksi tämäniltaista vastustajaa, Akaa Volleytä, vastaan Hurrikaanin keskittyminen oli kateissa ja otteet normaalia vaisumpia.
Kokemuksellaan Hurrikaani kuitenkin väänsi tasaiset erät itselleen. Erien ratkaisuhetkillä Hurrikaani oli kova.
– Erien loput kuitenkin pelattiin samalla intensiteetillä kuin muutkin vaiheet erässä eikä lopahtamisia tapahtunut. Siksi taululla on 3-0-lukemat. Siihen olen tyytyväinen, arvioi Heino.
Hurrikaanin hakkurin Antti Ropposen vanhemmat olivat paikalla katsomassa poikansa otteita eivätkä turhaan tulleetkaan. Rane (16/+13) oli todella iskussa ja jätti virkaveljensä Joni Mikkosen (10/+2) varjoonsa.
– Akaasta keskityttiin Mikkosen pysäyttämiseen ja siinä onnistuttiin, kertoi ottelun parhaana palkittu nurmolainen loppukahveilla.
Akaan hahmoja olivat Enderwin Herrera (13/+9) ja loppua kohti koko ajan otteitaan parantanut keskipelaaja Shonari Hepburn (6/+6).
Hurrikaanista Ropposen ohella kannattaa mainita Tomi Rumpusen (17/+11) vahva peli. Mies oli jo Savo-pelissä todella varma ja jatkoi samoja otteitaan Akaata vastaan. Yhdessä Tapio Toiviaisen ja Aleksi Mutkan kanssa he nostivat Akaan aloitukset Matthew Westin pelattavaksi lähes 50 % tarkkuudella.
– Yritimme painostaa Hurrikaanin vastaanottoa omalla syötöllämme, mutta vastustajan sideout-pelaaminen toimi tänään hienosti, kertoi Akaan valmentaja Oliver Luutsepp.
– Meillä oli hetkemme ja jopa momentumit ratkaista eriä, mutta niillä hetkillä emme olleet riittävän vahvoja.

Parhaat pistemiehet:

Hurrikaani: Antti Ropponen (16/+13), Tomi Rumpunen (17/+11), Tapio Toiviainen (7/+3), Henrik Porkka (4/+2)
Akaa Volley: Enderwin Herrera (13/+9), Shonari Hepburn (6/+6), Sauli Sinkkonen (8/+5), Joni Mikkonen (10/+2)

LähiTapiola-pisteet
kolme pistettä Antti Ropponen
kaksi pistettä Tomi Rumpunen
yksi piste Henrik Porkka

ProLibero Aleksi Mutka

Hurrikaanin härkäviikot jatkuvat jo ensi torstaina, kun Loimaalla ratkaistaan Suomen cupin loppuotteluun menijä. VaLePa pudotti toisessa välierässä Vantaan Ducksin 3-0. Sastamalalaisten vastustaja löytyy kaksikosta Hurrikaani-Hurmos. Liigassa Hurrikaanin seuraava vastustaja on VaLePa, joka saapuu Loimaalle ensi viikon sunnuntaina.

-HurrikaaniMedia-