Team Lakkapää, Rovaniemi – Hurrikaani 2-3 (18-25,19-25,25-23,25-23,12-15)

 

Tuplaviikonloppu huipentui Hurrikaanin osalta Joulupukin maassa Team Lakkapäätä vastaan. Helpolla ei sunnuntaina Hurrikaani päässyt, vaikka ottelun alku sitä lupailikin. Kotijoukkue oli viidestä edellisestä ottelusta voittanut kolme ja kohentanut sarjasijoitustaan roimasti. Edelleen Hurrikaanin kokoonpanosta oli poissa kuumesairas Jesse Mäntylä, mutta Lauri Rantanen oli pelikieltonsa jälkeen palannut penkin taakse. Elisen ottelun tapaan Mikko Oivanen heilutti kentän kuuminta kättään jälleen murhaavasti. Nyt miehelle merkattiin 32pistettä,1ässää ja 4torjuntaa. MiO:n lisäksi Luke Smith hakkasi 22pistettä 70% tehoilla. Australialainen sai Harrison Peacockilta 27 passia, joista mies onnistui 19 kertaa ja vain kerran Smithille merkattiin hyökkäysvirhe. Ainoatakaan torjuntapistettä ei Lakkapää Smithistä saanut. Sen lisäksi Rantanen päästi Karri Kutinlahden avaukseen ja nurmolainen niitti Lakkapään torjuntaa kumoon kuin kesätöissä Nurmon keskuspuiston nurmikkoa. – Aloitin hyvin, mutta ottelun puolivälissä tuli niin minulle kuin koko joukkueelle pieni notkahdus. Sitten lopussa päästiin taas peliin sisälle ja viidettä erää hallittiin alusta loppuun saakka. Perkeleen mukavaa oli pelata. Varsinkin kun nurmolaisia oli verkon toisellakin puolella (Lakkapään passari Matti Toivola). Ehdittiin me siinä ottelun aikana kuulumisetkin vaihtaa, nauroi Kutinlahti. Kutinlahti löi taululle 11pistettä,1ässän ja 3torjuntaa.

Hurrikaani osoitti Rovaniemellä, että kunhan sen vastaanotto on edes tyydyttävällä tasolla, sitä on hyökkäyspelissä vaikea pysäyttää. – Meiltä ottelun alku oli vahvaa pelaamista jokaisella osa-alueella. Syöttö toimi, vastaanotto oli kunnossa ja palloa lyötiin parkettiin oikein urakalla, päävalmentajaksi palannut Rantanen kommentoi. Rantasen mielestä kolmannen ja neljännen erän tappioiden syyt olivat syöttöpelin heikentyminen ja Toivolan tulo Lakkapään passariksi. – Kun syöttö alkoi sakkaamaan, siitä tuli varovaista ja vastustaja pääsi paremmin rakentamaan tilanteita. Viidennessä oltiin taas vahvoja ja otettiin kaksi pistettä

Kahden voiton viikonloppu vahvisti Hurrikaanin asemia runkosarjan kärjessä. Valepa on yhden ottelun vähemmän pelanneena kuuden pisteen päässä ja se on voittanut kolme peliä Hurrikaania vähemmän. – Alkuviikko otetaan happea ja palautellaan kahden pelin ja useamman sadan kilometrin matkustelut kropasta pois. Tiistaina punttia ja keskiviikkona palloa, siinä ohjelmaa, Rantanen kertoi suunnitelmiaan.

Seuraavan kerran Hurrikaani pelaa tulevana lauantaina kotona kun se saa vieraita Tampereelta.

-HurrikaaniMedia-