Lentopalloseura Etta – Hurrikaani 2-3 (25-19,22-25,25-23,18-25,6-15)

Hurrikaani- Loimaa aloitti viikonlopun Lappi- kiertueen voitolla Oulussa. Paikallinen Lentopalloseura Etta- joukkue, joka viime keväänä tiputtu välierissä Hurrikaanin ulos finaaleista, kaatui vasta viiden erän tappelun jälkeen. Kun viime kierroksella Karri Kutinlahti teki paluun loukkaantumisen jälkeen, nyt oli Eemeli Koukin vuoro päästä vuoden mittaisen sairausloman jälkeen parketille.

– Tuntui hyvältä pelata, totta kai. Pikkasen meillä on vielä passarin (Inoslav Krnic) kanssa tekemistä, mutta se paranee kun saa yhteispeliä alle, Kouki jutteli. Koukin mukaan, ottelun alku oli joukkueelta vaikea.

– Oliko pitkä matka ja aikainen herätys syynä, mutta Etta tuli otteluun vahvasti. Vastaanotto oli meillä alussa hiukan hukassa, mutta pitkällä erätauolla teimme ryhtiliikkeen ja homma lähti kääntymään.

Hurrikaanilla nappasi kolmannessa erässä vahvan alun. Se johti 7-3, mutta Etta tuli rinnalle ja johti hetkessä 12-9. Kun oululaiset onnistuivat hirmuvireisen Jan Heleniuksen (26pist.) voittamaan kolmannen erän, joutui Hurrikaani selkä seinää vasten- tilanteeseen. 2-1- tappiotilanne vieraskentällä ei kuitenkaan kipsannut joukkuetta vaan päinvastoin, Hurrikaani sisuuntui ja lähti viemään väkisin ottelua välittömästi neljännen erän alusta saakka. Päävalmentaja Jussi Heino löysi ottelusta positiivista muun muassa siitä, että joukkue ei halunnut hävitä.

– Pelimme ei notkahtanut kertaakaan kahdessa viimeisessä erässä. Päästiin omalle tasolle, eikä annettu enää mitään lopussa helpolla kaverille. Heino muutti pitkän erätauon jälkeen hiukan puolustustaktiikkaa ja se auttoi.

– Meillä oli pitkä matka pelipäivänä Ouluun, joten tästä saadaan oppia tulevaisuutta varten, Heino paljasti. Joukkue lähti aamuviideltä sunnuntai- aamusta liikkeelle, joten ymmärrettävästi avauserässä jalat ja pää saattoi olla vielä bussissa.

Hurrikaanin vierasvoitossa Antti Ropponen (23pist.) ja Sakari Mäkinen (20pist.) olivat tutut tehomiehet. Sen lisäksi Kutinlahti (17pist.) säesti kaksikkoa peräti seitsemällä torjuntapisteellä!

Hurrikaani jäi Ouluun yöksi ja matkaa huomenna Rovaniemelle Team Lakkapään vieraaksi. Heinolla on nyt positiivinen ongelma pelaajiston suhteen. Kun Kouki ja Kutinlahti ovat pelikuntoisia, on vaihtoehtoja Heinolla jokaiselle pelipaikalle ihailtavan monta. On oletettavaa, että maanantaina pelaava seitsikko muuttuu ainakin hiukan sunnuntaisesta, mutta Heino ei paljastanut, ketkä pääsevät pelaamaan.

– Toivon, että ne pelaajat, jotka maanantaina pelaavat, pelaavat peruspeliä ja taistelevat. Jos pelaamme omalla tasolla, uskon sen riittävän hyvään lopputulokseen.

-HurrikaaniMedia-