Hurrikaani – Team Lakkapää 3-0 (25-22,25-17,25-20)

Kahdella voitolla kauden aloittanut Hurrikaani isännöi kolmella tappiolla kautensa aloittanutta Team Lakkapäätä. Ääripäiden kohtaamisesta näkyi, että toisella joukkueella on paineet jo karistettu niskasta pois. Vastaavasti rovaniemeläisten pelaamisessa näkyi tappioiden tuoma epävarmuus ja tuska. Hurrikaani oli jokaisella osa-alueella vieraitaan edellä. Sen syöttö-vastaanottopelaaminen suorastaan murskasi Henri Tuomen valmentaman joukkueen. Tukkoisuus purkautui rovaniemeläisten protestointina ja kahdesti päätuomari Keijo Yli-Kivistö joutui varoittamaan Lakkapään pelaajaa tai vaihtopenkkiä. Yhden keltaisen kortin lisäksi Tuomi sai punaisen kortin suunsoitosta ja selvästä protestoinnista. Loimaalaisilla ei ollut tällä kertaa tuomareiden kanssa sanomista, niin paljon parempi isäntäjoukkue oli kentällä.

– Jatkettiin hyvällä vireellä kahdesta edellisestä ottelusta. Syöttö-vastaanotto oli meiltä huomattavasti kaveria parempaa. Pikkasen pitää passipelaamista tarkentaa jatkossa. Siihen en aivan tyytyväinen ole, Heino kommentoi.

Heinon aikakaudella Hurrikaanista on kuoriutunut vahvasti puolustava joukkue. Se kaivaa palloa pelattavaksi kovalla sykkeellä ja vie tällä tavalla vastustajan hyökkääjiltä suurimman terän.

– Valmistauduttiin taas hyvin ja tarkasti. Sitten saatiin heti hyvä startti ja pudotettiin kaveri kyydistä, kotijoukkueen parhaana palkittu Tomi Rumpunen (14pist.) jutteli. Rumpusen pelaaminen on tällä hetkellä kuin koko joukkueen pelaaminen pienoiskoossa. Vahvan vastaanoton jälkeen mies hyökkää fiksusti. Heinon mukaan joukkue tunnistaa nyt ne tilanteet, joissa pitää toimittaa vain palloa nöyrästi verkon yli ja ne tilanteet, joissa pallolle saa antaa kättä. Rumpunen toteutti tätä suunnitelmaa jälleen esimerkillisesti.

Kun laitapelaajien Rumpunen-Eemeli Kouki-Antti Ropponen tehot olivat Lakkapään vastaavia huomattavasti paremmat, jäi keskipelaajille lähinnä vastuu torjunta- ja syöttöpelaamisesta. Matti Oivanen osoitti neljällä ässällä, että huittislainen leija on edelleen maan huippua. Karri Kutinlahti nappasi kolmannen erän puolivälissä kolme torjuntaa putkeen ja kaikkiaan viisi torjuntaa koko ottelussa.

Neljäs tappio oli liikaa myös Tuomelle. Päävalmentaja marssitti koko joukkueen ”kehityspalaveriin” välittömästi ottelun jälkeen. Mitä luultavammin, pukuhuoneessa puhuttiin isoilla kirjaimilla alkaneesta kaudesta.

-HurrikaaniMedia-