Otsikko sen kertoo. Mestaruusliigan kuumin joukkue on tällä hetkellä Pielaveden Sampo Volley. Se on edennyt läpi helmikuun voitosta voittoon. Sillä on nyt jo yhdeksän ottelun voittoputki, kun se saapuu lauantaina sähköiseen liigapeliin Loimaalle. Voittoputki alkoi 14.1.2018. Päivä sen jälkeen kun Hurrikaani oli käynyt kylässä. Eli Hurrikaani on edellinen joukkue, joka savolaiset on onnistunut voittamaan. Tämän jälkeen Sampo on kukistanut enemmän tai vähemmän ylivoimaisesti Loimun, Lekan, Ducksin, Akaan, Lekan toistamiseen, Tiikerit, Iskun, Lakkapään ja Lentopalloseura Ettan. Timo Tolvasen ja Pekka Seppäsen valmentama savolaisjengi on kevään kynnyksellä pelottavan kovassa kunnossa. Voittoputken arvoa nostaa vielä entisestään se, että Enderwin Herrera on istunut penkillä loukkaantumisten takia.
Vaikka Sampon pelin sielu on kotimaisen passarieliitin huippunimi Petteri Penttinen, pitää hattua nostaa pelaajalle, joka ani harvoin päätyy median kehuttavaksi. Tämä pelaaja on Ville Heiskanen (32v). Sillä hetkellä kun Herrera loukkaantui, monet miettivät samalla romuttuneen Sampon menestyshaaveet tältä keväältä. Kokenut Heiskanen on osoittautunut elintärkeäksi korvaajaksi venezuelalaiselle. Kaikki toki tietävät sen, että Heiskasen vastaanotto kestää minkä tahansa pommituksen, mutta nyt mies on saanut onnistumisia myös hyökkäyssuuntaan. Kun vastustaja joutuu tarkkailemaan Andrus Raadikin ja Eetu Häyrisen kaltaista kahden miehen pommilaivuetta, on Penttinen käyttänyt taktisesti Heiskasta erinomaisesti toisella laidalla. Mies saa keskimäärin 11 passia per ottelu Penttiseltä, joista suurimmassa osassa Heiskanen pääsee hyökkäämään yhden miehen torjuntaa vastaan. Loimaalla 309. liigaottelun pelaava yleispelaaja osoittaa käsittämätöntä varmuutta vastaanotossa: Vain 14 vastaanottovirhettä koko liigakaudella! Voidaan melkein sanoa, että aloitussyötön suuntaaminen Heiskaselle on sama kuin heittäisi pallon suosiolla verkon alta vastustajalle.
Päävalmentaja Tolvanen on perinyt Jukka Tuoviselta hyvin organisoidun joukkueen. Kun viime kauden jälkeen Raadik jäi Pielavedelle ja Häyrinen on osoittanut henkistä kasvua, on Sampo vaarallisempi kuin vuosiin. Aleksi Mutkan liberopeli tuo sen viimeisen viilauksen savolaisten joukkuepelaamiseen. Sen verran edellisvuosista Sampon pelaaminen on muuttunut, että se hyökkää aikaisempaa rohkeammin. Joukkue on joutunut siitä maksamaan myös hintaa, sillä suoria hyökkäysvirheitä se on tehnyt 216 kappaletta, Hurrikaanin vastaava lukema on 191. Sampon peli kuitenkin kestää sen, koska vastaavasti vastaanottovirheitä on tullut 99, Hurrikaanin lukeman ollessa 131.
Kotijoukkue starttaa kolmen pelin loppukiriin hyvin harjoitelleena. Se on päässyt viikonlopun Kokkola-reissun jälkeen keskittymään tulevaan Sampo- peliin huolella. Hurrikaani tietää, että sen on voitettava, mielellään niin, että ottelusta irtoaa kolme pistettä. Tällä hetkellä Etta ja Sampo on loimaalaisia viisi pistettä edellä. Kotivoitto pitää toivon korkeammasta sijoituksesta hengissä. Varsinkin kun sen loppuohjelma on suosiollinen: sunnuntaina Akaa vieraissa ja päätöskierroksella Etta kotona.
Molemmat joukkueet hyökkäävät otteluun lähes parhaalla kalustolla. Herrera saattaa olla vielä pois, mutta kotijoukkueen terveystilanne näyttäisi olevan erinomainen. Kun viimeisten vuosien aikana näiden joukkueiden välillä on aika roihahtanut kylätappelufiilis, voidaan sellaista odottaa myös nyt. Panosten ollessa valtavat, voidaan ottelusta odottaa tunnelmaltaan todella lämminhenkistä.
-HurrikaaniMedia-