Lauantaina Loimaalla mitellään kahden kovavireisen joukkueen välillä. Kotijoukkue Hurrikaani ei ole tällä kaudella hävinnyt kuin yhden kotipelin ja voittanut viidestä edellisestä ottelusta neljä. Silmiinpistävää Hurrikaanin kotisaldossa on se, että joukkue on hävinnyt koko kauden kotipeleissä vain kolme kertaa avauserän. Toisin sanoen Jussi Heino on osannut virittää joukkueensa heti alusta saakka taisteluilmeeseen.

Akaa on Mestaruusliigan mielenkiintoisimpia joukkueita. Se pelaa nyt toista kautta liigaa ja on onnistunut tuomaan väriä ja ääntä lentopallokatsomoihin. Sen aktiivinen fanijoukko ja – kulttuuri on juuri sitä, mitä elähtänyt suomalainen lentopallokatsomo kaipaa. Kun Loimaan ja Akaan välimatka on lyhyt ja kyseessä viikonloppupeli, tulee lauantain ottelussa olemaan tunnelmaa aivan varmasti.

Pelillisesti Oliver Lüütseppin joukkue on suorittanut kelvollisesti. Se on ollut vahva erityisesti kotipeleissä, sillä yhdestätoista vieraspelistä Akaa on voittanut vain kaksi (Ducks,Lakkapää). Sivujuonteena voi mainita, että peräti kuudesti sen vieraspeli on venynyt viiteen erään saakka.

Kokeneet Joni Mikkonen, Ville Heiskanen, Enderwin Herrera ja Sauli Sinkkonen kantavat päävastuun tuloksen teosta. Vaikka Akaan materiaali on kapea, se pystyy hyvänä päivänä haastamaan sarjan kärkijoukkueet tasapäisesti.

Hurrikaanin materiaali on kaventunut kauden edetessä. Pitkäaikaispotilaana jatkaa Eemeli Kouki ja viime pelissä Koukille tilaa sairastuvalle teki Jesse Mäntylä. On ilmeistä, että tammikuun alussa Hurrikaanin kanssa loppukauden kestävän sopimuksen tehnyt Aleksi Mutka ottaa liberovastuun.

Joukkueet ovat puolentoista kauden ajan kohdanneet viisi kertaa ja Hurrikaani on voittanut ne kaikki. Akaa on kuitenkin parantanut pelaamistaan. Se on viidestä aikaisemmasta ottelusta voittanut kolme.

-HurrikaaniMedia-