Hurrikaani – Valepa 1-3 (22-25,25-23,28-30,24-26)

Maanantain kärkikamppailu Hurrikaanin ja Vammalan Lentopallon välillä täytti kaikki odotukset. Ottelun alussa nostettiin Matti Oivasen pelipaita kattoon. Tapahtuma oli tunteikas, ehtihän Oivanen edustaa Hurrikaania kuuden kauden ajan. Liikuntahallin tämän kauden yleisöennätys reilut 1100 katsojaa osoittivat, että saviseudulta löytyy urheilukulttuuria.
Kun Oivasen paita oli saatu kattoon, oli itse pelin vuoro. Sarjajohtaja Hurrikaanin ottelun avauserä oli tahmea. Sarjanelonen tuli otteluun paremmin sisään ottaen tehokkaammalla torjunta- puolustuspelillä ensimmäisen erän itselleen. Läpi ottelun Valepan puolustuspelaaminen oli tehokkaampaa kuin Hurrikaanilla. Aleksi Mutkan liberopeli antoi joukkueelleen mahdollisuuden hyökätä monipuolisesti, ja sitä asetta Mikko Esko käytti surutta hyväkseen. Varsinkin yhteispeli keskipelaaja David Petterssonin kanssa sujui mallikkaasti. Sen lisäksi Mikko Oivanen näytti, mitä kokemus merkitsee kärkiottelussa. Yhteensä 23 pistettä 54% hyökkäystehoilla osoitti, että Oivanen on kuntoutumassa kevättä kohden. – Hieno seurata kun velipoika sai paidan kattoon. Muutenkin fiilis oli tänään hyvä. Oli täysi tupa ja ihmiset hyvin mukana pelissä, itsekin Hurrikaanissa aiemmin pelannut hakkuri myönsi. Oivasen arvosti vierasvoittoa ja tapaa, jolla voitto tuli. – Tänään oli yksi tasapainoisimmista otteluista koko kaudella. Hurrikaani ei ollut tänään oma itsensä. Heille tuli paljon virheitä, joista ei usein satu, hakkuri analysoi.
Kotijoukkueen pelaaminen oli ailahtelevaa. Hyvien jaksojen jälkeen tuli suvantovaiheita, jotka Valepa käytti hyväkseen. Positiivista oli kapteeni Tapio Toiviaisen kokonaisvaltainen pelaaminen. Toiviainen onnistui vastaanotossa ja hyökkäysten päättämisessä.

Hurrikaani kärsi kauden avauskotitappion, joka jätti myös paljon mietittävää valmennukselle. Tapa, jolla joukkue aloitti, ei ollut normaalia Hurrikaania. Kokenut Valepa näytti, miten painetilassa täyden tuvan edessä pelataan. Senkään peli ei ollut maailman kauneinta, mutta sen verran tehokasta, että kolme pistettä matkasi Sastamalaan.
– Pelaamisemme oli epätasaista. Pysyttiin mukana, mutta erien lopuille pehmeys vaivasi, Antti Ropponen myönsi.

Päävalmentaja toivoi, että joukkue pääsee nyt juhlapyhien jälkeen takaisin tuttuun ottelurytmiin. – Pelituntuma paranee nyt kun päästään harjoittelussa ja pelaamisessa rytmiin, Heino toivoi.

Erikoista iltaa varten Loimaan Liikuntahallissa oli paljon asioita, jotka vaativat talkoolaisilta valtavia ponnisteluja. Nyt on aika kiittää kaikkia niitä, jotka omalla panoksellaan auttoivat illan onnistumisessa täydellisesti. Kiitos!

-HurrikaaniMedia-