Hurrikaani starttaa lauantaina kotipeliputken, jossa se kohtaa Riennon Joensuusta, Lentopalloseura Ettan Oulusta, rovaniemeläisen Lakkapään ja vielä 28.1. Rantaperkiön Iskun. Tammikuun viimeisenä päivänä Hurrikaani matkustaa Sastamalaan. Tässä on tammikuun ottelukattaus.

Lauantaina Liikuntahalliin astelee sarjassa toiseksi viimeisenä majaileva Joensuun Riento. Päävalmentaja Jani Säisä marssittaa kentälle täysin kotimaisin voimin pelaavan joensuulaissikermän. Riennon syyskauden valopilkkuja ovat olleet hakkuri Ville Louhela (273pist.), joka pelaa nyt toista kauttaan Riennossa ja yleispelaaja Joni Savimäki (273pist.). Savimäelle Riento paita on tuttu, miehellä on nyt menossa kolmas kausi Pohjois-Karjalassa.

Riento on voittanut kaudella kolmen pisteen arvoisesti kolmesti (Särkät Volley kahdesti ja Lakkapää kerran) ja Hurrikaania se piinasi syksyllä Joensuussa aina viidenteen erään saakka. Hurrikaanin onnistui kuitenkin voittamaan viides erä 15-12 ja nappamaan kaksi pistettä tuliaisina Loimaalle.
Säisän joukkue on nuori ja täysin kotimaisin voimin pelaava joukkue. Louhela ja Savimäki ovat hyökkäyksen pääarkkitehdit ja varsinkin Louhela on pariin viimeiseen kauteen verrattuna nostanut pelillistä tasoaan valtavasti. Joukkueen peliä pyörittää 22-vuotias Tuomas Karjalainen. Karjalaisen aisaparina on Tuomas Tikka.

Hurrikaani lähtee tuplaviikonloppuun hiukan raajarikkona. Hakkuri Vladimir Cedic oli jo viime viikonlopun vieraskiertueelta pois reisivamman takia ja näyttää siltä, että tulivoimaista hakkuria ei ainakaan lauantaina peluuteta. Reisivamma on osittain parantunut, mutta Ville Kakko saattaa lepuuttaa ykköstähteään sunnuntaita silmällä pitäen. Cediciä tuuraa Tapio Toiviainen, joka sai Sampo- ja Tiikerit- vieraspeleistä kokemusta aloittavana hakkurina. Varsinkin Sampo- pelissä Toiviainen pelasi vahvasti ja näytti parasta osaamistaan valmennusjohdolle.

Viikonlopun päättää vaarallinen Etta

Mestaruusliigan alkaessa kärkijoukkueiksi povattiin Tiikereitä, Valepaa ja Hurrikaania. Kovin moni unohti listalta Olli Kuoksan valmentaman oululaisen Ettan. Nyt kuudetta kauttaan Ettaa luotsaava Kuoksa on saanut rauhassa ajaa sisään omaa peli-ideologiaa ja muutamien nuorten pelaajien kohdalla Kuoksan kädenjälki on ollut tuloksekasta. Parhaana esimerkkinä toimii joukkueen hakkuri Ville Sorvoja. 24-vuotias hakkuri on kehittynyt viimeisen parin vuoden aikana aina maajoukkueeseen saakka.

Jatkossakin Tuomas Sammelvuon listalta Sorvojan nimi löytyy varmasti. Mielenkiintoinen ja rohkea hakkuri ei ole pituudella pilattu (193cm), mutta Kuoksa on tuonut Sorvojan pelaamiseen juonikkuutta ja pelitaktisia asioita. Hakkuri on kerännyt kauden 17 ottelussa 257 pistettä, jolla on joukkueen toiseksi tehokkain. Ykkösenä Ettan sisäisessä pistepörssissä majailee täksi kaudeksi Ouluun saapunut jenkki-yleispelaaja Joshua Walker (27v,193cm). Walker on saldonnut 284 pistettä ja peräti 28 ässää. Ässätilastossa mies on kolmantena Lelu Ojansivun ja Matti Oivasen jälkeen. Sunnuntaina tullaankin käymään mielenkiintoinen syöttökilpailu Oivasen ja Walkerin välillä. Walker on mielenkiintoinen tapaus. Jenkki aloitti vasta lukiossa lentopallon pelaamisen ja Kuoksan mukaan tekniikka ei ole pelaajan vahvuus vaan raudanluja fysiikka. Yli 365cm ulottuvuus on mitattu tälle verrattaen lyhyelle yleispelaajalle Ettan aikana.

Etta on joukkueena pelannut, kuten Kuoksan joukkueet aina, vahvasti. Tiivis torjuntapelaaminen, hyvä kenttäpuolustus ja vähäiset ns. helpot virheet ovat edelleen joukkueen vahvuudet. Kun Anssi Hakalan (30v) kaltaiset kokeneet pelaajat ovat vielä onnistuneet nostamaan tasoaan, ei ole yllätys Ettan hyvä kausi tähän mennessä. Joukkue tulee taistelemaan kotiedusta loppuun saakka ja juuri nyt pohjoisen ylpeydellä on menossa todella vahva vaihe pelillisesti. 12 edellisestä ottelusta se on voittanut 9 ja kerännyt 25 pistettä. Loimaalle Etta saapuu Sastamalasta, jossa se lauantaina ennen saunavuoroa kohtaa Valepan. Jos Valepan onnistuu voittamaan Vexve-areenalla, sunnuntaina Loimaalle saapuu kolmen ottelun tappioputkessa seilaava Etta-laiva.

-Hurrikaani tiedotus-