Hurrikaani- Loimaan seurahistorian 13. Mestaruusliigakausi oli runkosarjan osalta liki täydellinen. Se suurin palkinto, pudotuspelit, jäivät pelaamatta maailmalla jylläävän koronaviruksen takia. Vaikka terveys menee aina kaiken edelle, harmittaa Hurrikaanileirissä kauden päättyminen ennenaikaisesti. Tällä(kin) kaudella, loimaalaiset olisivat taistelleet Suomen Mestaruudesta. – Runkosarja meni erinomaisesti. Pelattiin riittävän hyvin niitä joukkueita vastaan, joilta voitto ja pisteet pitikin saada, Jussi Heino summaa. Heino tarkoittaa, että nämä kyseiset joukkueet ovat top-4- sijojen ulkopuolelle jääneet joukkueet. Toista kautta Hurrikaania valmentanut Heino ei osannut verrata näiden kahden kauden aikaisia joukkueita, koska pelaajavaihtuvuus oli isoa.

Heino laittaa ison arvon sille, että joukkue onnistui tulosten tippumatta, kierrättämään kokoonpanoa ottelusta toiseen. – Koitettiin kauden aikana erilaisia kuusikoita ja jokainen sai pelivastuuta.

Hurrikaanin vahva runkosarja, joka sisälsi 30 voittoa ja vain kuusi tappiota, kertoo tekemisen tasosta ja laadusta. Pitkän kauden aikana ei joukkue tipahtanut taantumaan, vaan jaksoi konemaisesti jyllätä ottelusta toiseen. – Taisimme menettää häntäpään joukkueille vain pari pistettä koko sarjan aikana. Sen lisäksi voitimme kärkijoukkueista Akaan kolme kertaa, Savo Volleyn kahdesti ja Valepan kerran, päävalmentaja laskee. Loppukauden ongelmista Antti Ropposen loukkaantuminen totta kai näkyi Hurrikaanin pelissä, mutta Tapio Toiviainen ja Tino Vuori paikkasivat ykköshakkuria voitokkaasti.

Vaikka runkosarjan voitto tarkoittaa aina sitä, että joukkue on suorittanut tasaisesti läpi kauden, Heino muistuttaa tietyistä vaikeuksista joulun jälkeen. Näillä lempääläinen tarkoittaa pelillisiä seikkoja. – Pelasimme joulukuuhun saakka hienosti. Niillä omilla vahvuuksilla ja toteutimme sitä taktiikkaa, johon luotimme. Tammikuussa tuli jonkin asteinen väsymys ja virhemäärät kasvoivat. Sen lisäksi pelikontrollimme löystyi, mikä aiheutti vastustajalle turhan helppoja pisteitä. Niistäkin selvittiin ja löydettiin lääkkeet.

Joukkueen uusista kasvoista Mikko Suomalainen, Santeri Välimaa, Sakari Mäkinen, Lauri Vanhanen ja Vuori olivat omissa rooleissaan vahvoja. Vuori debytoi Mestaruusliigassa puhtaasti kakkoshakkurina, kun edessä oli Mestaruusliigan tämän hetken kovin pallontappaja, Ropponen. Mäkisen taidot tiedettiin jo etukäteen, joten jokaisessa pistetilastossa kärkipäässä keikkuva ”Pikku-Sakke” ei tehojen osalta yllättänyt. Sen sijaan Suomalainen yllätti kaikki. Suomalainen tuli selvästi ”kolmoskeskariksi” Hurrikaaniin, mutta Karri Kutinlahden loukkaantuminen alkukaudesta avasi kotkalaiselle vaskitorvensoittajalle liigaportit. Yli kaksimetrinen mörkö vastasi Heinon antamaan mahdollisuuteen hienosti, ja 55 torjuntapistettä kertoo kaiken. Suomalaisen tapaan positiivista kehitystä osoitti pohjanmaan ”hävittäjä-ässä” Santeri Välimaa, jolle avautui uran ensimmäisellä liigakaudella täydellinen kasvun paikka. Kokematon Välimaa sai kasvaa rauhassa liigamitat täyttäväksi passariksi 41- vuotiaan Inoslav Krnicin takana. Välimaan kehityksessä iso kiitos kuuluu myös kroatialaiselle Krnicille, joka opetti ja näytti, mitä voittavan passarin kuuluu tehdä. Vaikka pohjalainen uho on mystiikkaa meille saviseudulla, Välimaa osoitti sen kaiken uhon olleen ainakin avauskauden osalta totta. Hurrikaanin onneksi, Välimaan kasvutarina jatkuu saviseudulle ensi kaudellakin. Uusien pelaajien osalta myös Lauri Vanhasen kohdalla odotetaan tulevaisuudessa- jopa jo ensi kaudella, isoja kehitysloikkia eteenpäin. Nöyrä taistelija ja pallotyttöjen suosikki, on oikeassa paikassa kehityksen kannalta Loimaalla ja Heinon valvovien silmien alla.

 

Korona vaikuttaa myös tulevaan kauteen

Koronan isku urheiluelämään on taloudellisesti kova kolaus. Siitä on puhuttu viimeiset viikot, mutta ongelmia se tuottaa myös seuraavaan kauteen valmistautumisessa. Kukaan ei vielä tiedä, kauanko karanteenit ja eristykset kestävät. Tämä on yksi iso haaste, jonka Heino myöntää. – Vaikea suunnitella mitään kesätreeniohjelmaa, kun ei yhtään tiedä, koska saadaan olla jälleen treenisalilla yhdessä. Tässä vaiheessa olen vasta hiukan miettinyt kahden aikaisemman kesän ohjelmia, mutta mitään muuta ei vielä oikein voi tehdä. Totta kai, ne, jotka itseään ammattiurheilijaksi kutsuvat, harjoittelevat yksin ja omatoimisesti nytkin, Heino täsmentää.

 

Hurrikaani- Loimaa toivoo kaikilta ihmisiltä nyt malttia. Seura tiedottaa pelaajasopimuksista ja ensi kauden suunnitelmista, kun on jotain valmista ja uutisoitavaa. Nyt tärkeintä on pitää itsestä ja läheisistä huolta, sekä kuunnella ja totella valtion antamia ohjeita epidemian kukistamiseksi.

MUISTAKAA PESTÄ KÄSIÄ!!

 

-HurrikaaniMedia-