Hurrikaani- Loimaa – Perungan Pojat, Rovaniemi 2-3 (26-28,25-20,25-27,25-22,10-15)

Hurrikaani- Loimaan ja Perungan Poikien historian 53. kohtaaminen tarjosi viiden erän verran jännitystä ja historiallisen vierasvoiton. Historialliseksi PerPon voiton tekee se, että ennen lauantai- illan vierasvoittoa, rovaniemeläiset eivät olleet 26 otteluun voittaneet Hurrikaania kertaakaan.

Ottelusta muodostui hakkurien kaksinkamppailu, jossa Hurrikaanin Kristers Dardzans (44pist. +27, 6 ässää, 4 torjuntaa) voitti yksittäisen taistelun Fredric Gustavssonista (25pist. +3, 5 ässää, 2 torjuntaa). Se, missä ruotsalaishakkuri oli latvialaista virkaveljeään parempi, oli viidennen erän onnistumiset tärkeillä hetkillä. Kun neljässä ensimmäisessä erässä Dardzans paukutti lähes yksinomaan Hurrikaanin hyökkäyspisteet, jakautui PerPolla hyökkäysvastuu hiukan tasaisemmin. Varsinkin Daniel Wetter osoitti olevansa keskipelaajana liigaan erinomainen vahvistus. Kanadalainen hyökkäsi aivan omista korkeuksista saldoten kaikkiaan 20 pistettä. – Neljännessä ja viidennessä erässä meiltä loppui vastaanotto. Sen takia jouduimme pelaamaan hyökkäyksiä aika yksipuolisesti, Jussi Heino manasi. Heino olisi toivonut, että joukkueen vastaanottopelaaminen olisi ollut paria pykälää parempaa, jolloin Dardzansin hyökkäysmäärä oli ollut inhimillisempi. Nyt kotijoukkueen hyökkäyspisteistä latvialainen teki 34 ja muu joukkue vain 26. – Kyllä me jatkossa tarvitaan enemmän ratkaisijoita, Heino päätti.

Guntis Atarsin johdolla Loimaalle saapunut rovaniemeläisjoukkue töpeksi melkein itse voiton isännille. Joukkueen pelaaminen oli vaiheittain kelvollista, mutta usein joukkue sortui myös helppoihin virheisiin. Viidennessä erässä PerPo johti parhaimmillaan jo 12-5, mutta lopulta otteluvoitosta tuli jännittävä näytelmä, pitkälti vieraiden omien virheiden ansiosta. Loppumetreillä joukkueen pelasi Gustavsson, jonka viileät ja kokeneen pelaajan ratkaisut toivat kahden pisteen arvoisen voiton.

Kotijoukkueen yksi iso ongelma tänään oli tehoton syöttöpelaaminen. Tämän myönsi myös Heino. Sen lisäksi, kotijoukkueen nelospaikan hyökkääminen oli tehotonta. Nooa Marttilan ilta painui 14 pykälän verran miinukselle, ja lopulta miehen korvasi Adrián Petruf. Slovakialainen pääsi nyt ensimmäisen kerran kentällä uuden kotiyleisön eteen, ja alkujännityksen jälkeen mies paikkasi kelvollisesti Marttilan.

– Tiedettiin ennakkoon, että tulee paha peli. Eikä olla yhtään tyytyväisiä yhteen pisteeseen. Itse en ole koskaan saanut tällaista passimäärää, enkä myöskään koskaan tehnyt näin paljon pisteitä, Dardzans puhisi. Vaikka pistemäärää ei tällä kaudella kukaan tule luultavasti rikkomaan, miestä ei oma saldo tyydyttänyt. – Olisin voinut hyökätä tehokkaammin muutamissa tilanteissa.

Kotitappio oli toisaalta loimaalaisille yllätys. Viime viikonlopun vierasvoitto Akaassa antoi lupauksia paremmasta. Nyt pelaaminen otti takapakkia askeleen verran. Kun vastaanotto ei toiminut, ei Hurrikaani löytänyt lääkkeitä monipuolisempaan hyökkäyspelaamiseen.

-Olen tyytyväinen vieraspisteisiin ja vierasvoittoon, Atars kommentoi. Vieraiden päävalmentajan mukaan aikaisemmissa peleissä joukkue on tehnyt liikaa virheitä, tänäänkin niitä tuli vielä paljon, mutta joukkue on miehen sanojen mukaan menossa parempaan suuntaan. – Tänään jouduin välillä hiukan rauhoittelemaan joukkuetta.

Hurrikaanin seuraava peli on ensi keskiviikkona, kun Kokkolan Tiikerit saapuu Loimaalle. PerPo on tulessa jo sunnuntaina, kun se matkaa TUTO Volleyn vieraaksi Turkuun.

Parhaat pelaajat: Kristers Dardzans,Hurrikaani ja Fredric Gustavsson, PerPo

PROlibero: Miro Rasinperä