Hurrikaani-VaLepa 3-0 (25-19, 25-19, 25-23)
Yleisöä 1258

Aloituskokoonpanot:
Hurrikaani: Petrusevics-Oivanen-Cedic-Kouki-Koppanen-Määttä-Mäntylä
VaLePa: Pollock-Esko-Kunnari-Venski-Hoogendoorn-Krastins-Korhonen

Hurrikaani ei jättänyt mitään jossiteltavaa kiirastorstain kiivaassa neljännessä välierässä. Komea 3-0-voitto kuvasti hyvin joukkueiden tasoeroa.

– Hurrikaani pelasi hienosti. Se oli numeroiden mukaisesti meitä parempi. Hurrikaanin vahvuus oli tänään sideout-peli, jossa se onnistui sekä positiivisen että negatiivisen vastaanoton jälkeen, kehui vastustajansa peliä myös VaLePan valmentaja Ugis Krastins.

Hurrikaani oli käyttänyt muutaman välipäivän oikeiden asioiden parissa, sillä joukkue oli valmis heti pelin alusta lähtien.

– Kun pelimme lähti kulkemaan jo alussa, saimme myös yleisön hienosti mukaan. Kova kannustus puolestaan lisäsi virtaa meidän peliimme, kiitteli kapteeni Kalle Määttä kauden ennätysyleisöä. Kauden suurin katsojamäärä on nyt 1258. Kolmessa ottelussa on tällä kaudella ylitetty 1200 katsojan raja. Hurrikaanin kahdessa VaLePa-kotipelissä tämä haamuraja on rikottu kahdesti. Eilen myös finaalipaikkansa varmistanut Kokkolan Tiikerit sai kotiotteluunsa Loimua vastaan myös yli 1200 katsojaa.

2-4-2015-22-1024x974

Kalle Määtän passit olivat tänään huippuluokkaa

Meteli oli hallissa huumaava koko ottelun ajan. Siitä jälleen kiitos paitsi keltamustille kannattajille, myös VaLePan faniryhmälle, joka jaksoi huutaa omilleen, vaikka Hurrikaani vei jokaista erää.

Ensimmäinen erä ratkesi Matti Oivasen syöttövuoroon. 9-9-tilanteessa Masse torjui aluksi Olli Kunnarin. Omalla syöttövuorolla huittislainen leija oli liian vaikea vastaanotettavaksi aluksi libero Jarmo Korhoselle ja seuraavaksi yleispelaaja Elviss Krastinsille. Kahden ässän väliin mahtui Vladimir Cedicin torjuntapiste virkaveli Sjoerd Hoogendoornista. Kotijoukkue siirtyi 13-10-johtoon. Isä-Ugis vaihtoi Elvissin tilalle Sakari Mäkisen, jonka ensimmäinen hyökkäys päättyi rättilyöntiin. Erän ratkaisijoita oli Massen lisäksi Eemeli Kouki, joka hoiti saamansa passit pisteiksi kovalla prosentilla.

2-4-2015-14-1024x644

Matti Oivanen valmistautuu syöttämään ”Huittislaista leijaa”

Ville Kakko kehui ottelun jälkeen jokaista pelaajaansa. Kaikille tuli onnistumisia, jotka ruokkivat joukkuehenkeä. Hurrikaani oli päättäväinen myös toisessa erässä eikä päästänyt vieraita erän aloituspisteen jälkeen kertaakaan johtoon. Cedic ja Jesse Mäntylä nousivat esiin tämän erän ratkaisuissa. Serbialainen valittiin maaliskuun liigapelaajaksi. Sama varmuus näyttää jatkuvan myös huhtikuun puolella. Jesse Mäntylä luki peliä loistavasti. Varmaa vastaanottoa, liikkuvaa kenttäpuolustusta ja nappipasseja nähtiin taas torstainkin pelissä.

Keltapaidoille kolmas erä on ollut usein hankala. Nyt sekään ei sekoittanut Hurrikaanin peliä. VaLePa pääsi alussa 2-5-johtoon, mutta kärsivällisesti Hurrikaani nousi tasoihin. Tuomas Koppanen horjutti leijoillaan kolmannessa erässä kentälle palanneen Elviss Krastinsin vastaanottoa. Kun maajoukkueryhmitykseen valittu punapaita iski 16-14-tilanteessa päin Oivasen torjuntaa, kutsui nuorukaista jälleen vaihtopenkki.

2-4-2015-24-1024x715

Ugis Krastins joutui tänään katselemaan useasti kohti vaihtonurkkausta

Hurrikaani pääsi jo 21-16-tilanteeseen, kun VaLePa heräsi vielä kerran taistelemaan. Matthew Pollock rikkoi syötöillään Hurrikaanin hihapeliä, ja Eduard Venski, Olli Kunnari ja Hoogendoorn toivat vieraat jo kahden pinnan päähän. Hurrikaanin hyökkäysvirheillä erään saatiin vielä hiuksianostattava loppu. 23-23-tilanteessa Cedic teki jälleen tuhojaan verkolla. Koppasen syöttö nousi vielä VaLePan vastaanotosta Antti Eskolle, joka luotti tilanteessa hakkuri Hoogendoorniin. Hollantilainen törmäsi kuitenkin hyökkäyksessään huittislaiseen muuriin nimeltä Matti Oivanen.

Ugis Krastins näki ottelun ratkenneen Hurrikaanin parempaan syöttövastaanottoon ja erityisesti sen jälkeiseen hyökkäyspelaamiseen. VaLePalla oli tässä pelissä jälleen vaikeuksia saada palloa kuolemaan laidoista. Kunnari ei ollut parhaimmillaan. Hoogendoorn jää selvästi Cedicin varjoon. Toisen yleispelaajan tontti oli tässä ottelussa sastamalalaisten ongelmakohta. Krastins ei onnistunut vastaanotossaan, ja Mäkinen ei puolestaan pystynyt tuomaan ratkaisuvoimaa verkolle.

Hurrikaanin peli pysyi tiukassa paketissa koko ottelun ajan. Ratkaisua jaksettiin rakentaa suoritus kerrallaan. Halu voittaa näkyi jokaisen otteissa. Varsinkin puolustuspelaamiseen keskityttiin. Se näkyi 11 torjuntana, useina onnistuneina himmennyksinä ja taisteluna lattianrajassa.

Tuolla asenteella joukkue ansaitsee uuden lempinimen. Jääkiekossa on leijonat, joka symboloi taistelua. Jalkapallossa yksi stadionille eksynyt lintu synnytti Huuhkajat. Hurrikaanin peli muistuttaa nyt korppien toimintaa. Harva on lintua nähnyt, mutta sitä pidetään viisaana ja ovelana. Musta väri sopii Hurrikaanin keltamustaan habitukseen.

Korppilauma lehahtaa kentälle seuraavan kerran heti perjantaina, kun se pääsee ensimmäisen kerran yrittämään välierien ratkaisua Sastamalassa klo 17 alkavassa ottelussa.

2-4-2015-19-1024x683

-Hurrikaani-tiedotus-