Kokkolan Tiikerit – Hurrikani- Loimaa 3-1 (25-23,25-20,25-27,25-20)

Uusi vuosi ja uusi päävalmentaja. Siinä pähkinänkuoressa Hurrikaani- Loimaan Kokkolan reissu. Eikä tuliaisina ollut, kuin kymmenisen tuntia bussissa istumista. Kotijoukkue Tiikerit osoitti, että heidän tavaramerkkinsä, kärsivällinen puolustuspeli ja anti- lentopallo, on tehokas yhdistelmä. Valtavia eroja joukkueiden välille ei tullut millään osa- alueella, mutta kotijoukkue Tiikerit oli askeleen edellä hyökkäys- ja torjuntapelaamisessa. Myös vastaanottopelaamisessa Aleksi Mäkiluoman johdolla kotijoukkue oli terävä. Sen sijaan Aleksi Muukkonen (26pist. +13) voitti hakkurien taistelussa Daniel Thiessenin (22pist. +15), mutta vastaavasti Muukkonen sortui virheisiin, joita kanadalaishakkuri onnistui välttämään virkaveljeään paremmin. Vielä uuden päävalmentajan kädenjälki ei näkynyt avauserän pelaamisessa, joka on ollut läpi kauden tuskaista. Hurrikaani on Mestaruusliigan heikoimpia joukkueita ensimmäisissä erissä, sillä joukkue on hävinnyt 16 ottelustaan peräti 11 avauserän!
Hurrikaanilta iltaansa voi olla tyytyväinen Miika Haapaniemi, joka hyökkäsi keskeltä 53% tehoilla, kirjaten lopulta 13 pistettä. Syöttöruudussa Hurrikaanin työskentely oli läpi ottelun melkoista korpivaellusta. Kaikkiaan 18 syöttövirhettä ja vain neljä ässää on saldo, jossa kotijoukkue otti vieraista niskalenkin. Tiikerit puolestaan tykitti kuusi ässää vain yhdeksällä syöttövirheellä.

  • Miten sen sanoisi, ekan viiden pallon jälkeen asiaa ei edes huomannut. Peli vei mukanaan ja keskityin oman joukkueen ja kaverin pelaamiseen, Jani Niskakangas paljastaa kysyttäessä, jännittikö avauspeli päävalmentajana.
  • Tänään nähtiin rehellistä Tiikerit- lentopalloa. Sanoin ennen peliä, että muutamissa tilanteissa saattaa turhauttaa, mutta leuka ei saa painua rintaan. Pitää jaksaa luottaa omaan pelaamiseen, eikä antaa vastustajalle pisteputkia, mies kertaa taktiikkaa.

Vaikka uusi vuosi alkoi Hurrikaanin osalta tappiolla, Niskakangas ei anna joukkueelle tukkapöllyä. Hän näki pelissä paljon hyvää, jonka toivoo kantavan myös seuraavaan peliin sunnuntaina Loimua vastaan. – Santerin (Välimaa) pelaamiseen olen tyytyväinen. Nyt passari pelasi rohkeasti, päävalmentaja perustelee. Samaten Vanhanen saa erityiskiitokset uudelta päävalmentajalta. – Laurilta todella miehekäs ja ehjä peli.
Sunnuntaina vastaan asettuva Raision Loimu on pelannut tähän saakka Mestaruusliigassa jopa odotuksia paremmin. Niskakankaalla on selvä näkemys, minkälainen joukkue saapuu sunnuntaina Loimaalle. – Loimu on fyysinen ja pelaa täysin erilaista lentopalloa. On selvää, että vielä sunnuntaina ei Kristers Dardzansia nähdä Hurrikaani- paidassa, vaan mies istuu keskiviikon tapaan vaihtopenkillä. Hakkurin nilkan paranemista odotetaan malttamattomana, mutta minkäänlaisia riskejä ei oteta, vaan latvialaisen annetaan parannella nilkkavamma rauhassa kuntoon.

-HurrikaaniMedia-