Hurrikaani- Loimaa – Akaa- Volley 1-3 (25-19,24-26,18-25,23-25)

Hurrikaani- Loimaan seurahistorian ensimmäinen Suomen cup- pokaali odotuttaa edelleen. Lauantaina, jo puolen päivän aikaan pelattu välieräpeli Akaa- Volleyta vastaan päättyi tasaisen väännön jälkeen akaalaisille. Vaikka Hurrikaani nappasi avauserän itselleen ja pitkitti toistakin erää aina jatkopalloille saakka, lopulta rutiinin ja kokemuksen merkitys tuli esille. Etenkin Akaan kokenut kaarti, Greg Petty (29)- Ali Fazli (25)- Sauli Sinkkonen (33) osoitti, että panospeleissä Olli Kunnari voi luottaa tähän kolmikkoon. – Hurrikaani aloitti hyvin ja syöttö todella tehokkaasti. Meillä vastaavasti syöttö- vastaanottopeli ei ollut ihan kuosissa alussa, mutta saatiin kuntoon toisen erän aikana, Kunnari summasi. Kunnari muisti mainita, että Akaa ei saanut koko ottelussa kunnolla Aleksi Muukkosta kuriin, mutta akaalaisten onneksi yhden miehen ilotulitus ei riittänyt. Vastaavasti Akaa hyökkäsi laajemmalla rintamalla, vaikka jenkkilaituri olikin parketin kirkkain tähti.

Jani Niskakangas oli osannut virittää kokemattoman joukkueen painepeliin juuri oikealla tavalla. Vaikka Suomen cupin teemaan kuuluu traagisella tavalla se, että voittaja menee jatkoon ja häviäjä joutuu laulukuoroon, paineet eivät alussa Hurrikaanileirissä näkyneet. Päinvastoin. Kuten Kunnari myönsi, kokeneemmalta joukkueelta otti pidemmän ajan päästä otteluun sisälle. Ennen kuin akaalaiset saivat moottorin startattua, Hurrikaani oli jo ehtinyt voittamaan avauserän ja hallitsivat myös toista erää. Ja jälleen loimaalaisten aseina oli syöttöpelaaminen, josta on tammikuun aikana muodostunut joukkueelle todellinen täsmäase. – En ole näin hyvin syöttänyttä Hurrikaania nähnyt koskaan, Kunnari ihmetteli. Kaikkiaan loimaalaiset puhkoivat ässäsyötön merkiksi Akaan vastaanoton yksitoista kertaa. Sen lisäksi, joukkueen syöttövirhesarake näytti yhdeksää. Pahimpana painajaisena syöttöruudussa hääri Miro Leinonen, joka saldosi neljä ässää. Sen lisäksi, Aleksi Muukkonen, Nooa Marttila ja Lauri Vanhanen syöttivät kaikki kaksi ässää mieheen. – Ollaan treenattu syöttämistä ahkerasti, ja samalla parantunut itseluottamus näkyy syöttämisessä. Lopulta syöttäminen on pitkälti korvien välistä kiinni, Leinonen analysoi.

Vaikka kahdessa ensimmäisessä erässä Hurrikaani oli vahva, pitkälle erätauolle mentiin 1-1 tasatilanteessa. Pitkän erätauon jälkeen, ottelun panosten kasvaessa, kokemuksen merkitys tuli näkyviin. Kun akaalaisilla hätä oli suuri, Petty nosti tasoaan. – Petty hyökkää hyvin. Kaveri näkee torjunnan hyvin ja lyö viisaasti, Leinonen myönsi. Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä tiiviimmäksi Akaa- Volleyn vastaanottopelaaminen muodostui, mikä auttoi joukkueen hyökkäyspelaamista.

Vaikka Hurrikaanille jäi ottelusta asioita hampaankoloon, voi joukkue kaikkineen olla tyytyväinen cup- välierään. Tapa, millä Niskakangas on ottanut joukkueen haltuun ja saanut sen pelaamaan, on kiitettävä suoritus. Tällä kertaa oli Leinosen vuoro nousta esiin, vaikkakin Muukkonen (25pist. +15) olikin joukkueen pistekunkku. Ja mitä pidemmälle kevät etenee, sen valmiimmaksi Hurrikaanin pelaaminen muotoutuu. Niskakankaalla on tarvittavat työkalut käsissään ja mikä tärkeintä, tällä hetkellä mies hyödyntää koko arsenaalia parhaalla mahdollisella tavalla.

-HurrikaaniMedia-