Hurrikaani- Loimaa – Valepa Sastamala 0-3 (24-26,16-25,24-26)

Hurrikaani- Loimaa lähti haastavasta tilanteessa lauantai- illan kotipeliin hallitsevaa Suomen Mestaria vastaan. Isännillä oli alla kaksi katkeraa tappiota ja ennakkoon tiedettiin, että vastus on nyt pahin mahdollinen. Siihen nähden, Hurrikaani suoriutui kelvollisesti, vaikka erävoitto tai kaksi oli mahdollinen.

– Kyllä sillä on merkitystä jatkopalloilla, jos joukkue on pelannut yhteensä parituhatta liigapeliä, tai muutaman sadan, Jussi Heino tuskaili. Heinon harmituksen ymmärtää, sillä kotijoukkueella oli avauserässä erinomainen paikka napata Valepalta erävoitto, mutta lopulta rutinoituneempi vierasjoukkue oli tehokkaampi. Läpi ottelun Hurrikaani taisteli sen, minkä kykeni, mutta Valepan tasoinen joukkue ei anna mitään ilmaiseksi.

Tämän kauden aikana isäntien Kristers Dardzans on paikoitellen voittanut pelejä yksinään Hurrikaanille, mutta tänään Valepa osasi vaimentaa latvialaishakkurin hyvin. Vaikka tänäänkin hakkuri kirjautti kotijoukkueen isoimmat pisteet (20), hyökkäysprosentti jäi 38% lukemiin.

– Eka erä oli meiltä vaatimaton, ei saatu oikein konetta käyntiin, voittajien Urpo Sivula myönsi. Sivula oli väitteessä oikeassa. Valepa ihmetteli ensimmäisen erän alussa Loimaan liikuntahallin kirkkaita valoja, ja päästi isännät 21-16 johtoon. Tämä johto ei Hurrikaanille riittänyt, vaan piste pisteeltä sastamalalaisvieraat nousivat ensin rinnalle, ja sen jälkeen ohi. Jo avauserässä Jacob Ekman pommitti keskeltä useaan kertaan, ja sama tahti jatkui ottelun loppuun saakka. Vaikka Valepan parhaana palkittiin Urpo Sivula (18pist.), Ekmankaan (13pist.) ei olisi ollut väärä valinta. Niin suvereenisti ruotsalaiskeskipelaaja hyökkäsi.

Kun ensimmäisen erän orastava erävoitto lipui kotijoukkueen käsistä kalkkiviivoilla, toinen erä meni selvästi vierasjoukkueelle. Tässä erässä Mikko Esko näytti olevansa edelleen maailman luokan passari. Mies ruokki monipuolisesti ja erityisesti kakkospaikan hyökkäykset Sivulan kanssa olivat tuhoisia. Toiseen erään Valepa ei tehnyt yhtään hyökkäysvirhettä ja hyökkäysprosentti oli 63.

Kolmas erä alkoi Hurrikaanilta murheellisesti. Ennen kuin kaikki katsojat olivat ehtineet takaisin istumapaikoille, johti vierasjoukkue jo 8-0! Tuskin kukaan hallissa uskoi, että erästä muodostuu kuitenkin jännittävä, ja sen voittajaa joudutaan hakemaan aina jatkopalloilta saakka. Mutta niin vain kävi, että isännät aloittivat uskomattoman kirin, osittain onnistuneiden vaihtojen ansiosta. Heino marssitti Lauri Vanhasen ja Mikko Suomalaisen tilalle Adrián Petrufin ja Miro Leinosen. Vaihtojen jälkeen ottelun kulku muuttui totaalisesti, ja hetkessä kotijoukkue oli johtotilanteessa 16-14. – Meillä suoristui selkä kolmannen erän vahvan alun jälkeen ja luulimme, että loppu tulee ilmaiseksi, Valepan valmentaja Janne Kangaskokko myönsi.

Vaikka Hurrikaani oli kahdessa erässä lähellä erävoittoa, ero kokeneeseen Valepaan tuli tasaisuudessa. Edelleen Hurrikaanille tulee virheputkia, joiden aikana vastustaja saa turhankin helposti pisteitä. Ja Valepan tasoista joukkuetta vastaan pisteputkia ei voi antaa. – Reilut kaksi erää hyvää lentopalloa. Tasaisuutta tarvitaan lisää, ja sitä tulee harjoitusten ja pelikokemuksen myötä, Heino paljasti.

Seuraavan kerran Hurrikaani on parketilla ensi perjantaina, kun Loimaalle saapuu Akaa- Volley. Heino heitti lehdistötilaisuuden lopuksi ilmoille kryptisen vastauksen kysymykseen, pelaako Aleksi Muukkonen seuraavassa pelissä? – Tulkaa katsomaan, silloin selviää.

Ottelun parhaat pelaajat: Kristers Dardzans,Hurrikaani ja Urpo Sivula, Valepa

ProLibero: Eetu Pennanen, Valepa

 

-HurrikaaniMedia-